Деменція може бути наслідком впливу на людину забрудненого повітря

Сьогодні,   09:31    148


Зниження когнітивних функцій у людей похилого віку з більшою ймовірністю може бути прискорене під тривалим впливом забрудненого повітря. Швидше за все, шкідливі викиди в повітря, що потрапляють у кровоносну систему людини і впливають на приплив крові до мозку, збільшують ризик розвитку деменції. Такого висновку дійшов британський комітет з медичного впливу забруднення повітря (COMEAP).

Останні новини:  Лікар розповів, як за допомогою їжі боротися із гіпертонією

Експерти вивчили близько 70 досліджень щодо впливу викидів в атмосферу на роботу мозку людини. Провівши аналіз, вони заявили, що епідеміологічні дані досить послідовно повідомляють про зв’язок хронічного впливу забрудненого повітря та зниження загального пізнання та погіршення візуально-просторових здібностей, а також зниження когнітивних функцій.

Вчені дійшли висновку, що тривалий вплив забрудненого повітря може спричинити атрофію білої речовини. Крім того, є припущення, що шкідливі викиди впливають на розвиток пам’яті та уваги людей.

Останні новини:  Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Тим не менш, поки дослідники не можуть сказати, яка саме забруднювальна речовина підвищує ризик деменції. Вони пообіцяли провести більше досліджень, щоби знайти докази.


useti.org.ua