Медики назвали неочевидні причини проблем із зором

Сьогодні,   18:31    248


Очі – це найважливіший орган людини. Без зору неможливо орієнтуватися в просторі. Але, на жаль, багато відсувають проблеми із зором на другий план і не помічають, з чого вони почалися. З часом це може призвести до сліпоти.

Наприклад, відмова від сонцезахисних окулярів підвищує ризик виникнення таких серйозних захворювань, як катаракта або дегенерація жовтої плями – до такого висновку прийшли вчені з Американської академії офтальмології. Навіть короткочасне перебування на сонці без окулярів може привести до опіку очей.

Останні новини:  Повну відмову від солі вчені визнали шкідливим для здоров’я

Іншою причиною проблем із зором часто стає звичка терти очі. Вона часто призводить до ослаблення рогівки або деформації повік.

Недолік фруктів і овочів в раціоні харчування теж стає причиною негативу, в тому числі і погіршення зору. Численні дослідження офтальмологів підкреслюють прямий зв’язок між вживанням вітамінів С і Е, а також жирних кислот, і хорошим зором. Крім того, поширення смартфонів і звичка часто проводити час за комп’ютером створюють додаткове навантаження на очі.


woman24.kyiv.ua

Останні новини:  Самотність збільшує ризик інсульту на 30%