Носорогу вперше провели операцію на нозі

Сьогодні,   12:30    95

Самиця південного білого носорога Амара з англійського сафарі-парку стала першою представницею свого виду, кому провели операцію з відновлення ліктьової кістки у передній кінцівці. Експериментальну операцію провели ветеринари з Ліверпульського університету після пошкодження цієї кінцівки під час бійки з іншою твариною. Зараз тварина вже пройшла відновлення та повернулася до звичного життя. Про це розповіли на сайті університету.

Як пройшла операція?

Раніше такі травми у носорогів не бралися лікувати, тому ветеринарам довелося застосовувати свій досвід роботи із конями, які є непарнокопитними, як і носороги, а тому мають подібну будову кінцівок. У суглоб самиці південного білого носорога (Ceratotherium simum simum) ввели камеру, за допомогою якої вивчили пошкодження та слідкували за перебігом операції.

Останні новини:  Різниця між старими та новими доларами: головні ознаки

Після закінчення операції на всю ногу Амари наклали гіпс, а для відновлення її помістили у вольєр разом з її матір’ю. Для кращого відновлення кістки їй також ввели суміш її власних факторів росту, які мають сприяти одужанню. За 27 тижнів після травми Амара змогла самостійно вийти на пасовище, а пізніше приєдналася до решти своїх родичів у сафарі-парку.

Останні новини:  Археологи виявили у Туреччині унікальний візантійський талісман