Названо 5 способів нагріти спальню без опалення

Сьогодні,   15:40    542

З наближенням холодів посилюються переживання стосовно того, як пережити зиму, якщо вимикатиметься світло і опалення. Замість того, щоб переживати, краще заздалегідь до цього приготуватися.

Як перезимувати з постійними вимкненнями електроенергії? Це питання турбує всіх українців, які не мають каміна або дров’яного опалення, повідомляє RadioClub.

Утеплення і регулювання вікон (переведення на зимовий режим) – найперше, з чого слід починати, і те, про що знає кожен. Однак це не врятує від холоду.

Останні новини:  Господині поділились секретом, чим відчистити білі шви між плиткою

Ось що радять зробити експерти

Влаштувати теплові завіси. Звучить дуже технологічно. Але по суті – це покривало, яким завішуються вікна. Воно діє як бар’єр, запобігаючи проникненню холодного повітря в приміщення і зменшуючи втрати тепла через вікна.

Запастися правильними ковдрами і пледами. Від холоду рятує багатошаровість, тому ковдр і пледів має бути декілька. Але додаткове тепло можна отримати не тільки завдяки кількості постільних предметів, а й якості матеріалів. Фланель, фліс і вовна краще зберігають тепло, ніж пух або холофайбер.

Придбати ковдру або простирадло з підігрівом. До чого вони, якщо немає світла? Є моделі, які працюють на батарейках.

Останні новини:  Як боротися із спітнілими вікнами: поради від досвідчених господарів квартир

Придбати грілку. Вона не врятує, якщо ні на чому підігріти воду.  Однак ви, напевно, вже продумали варіант з туристичною плиткою тощо, на якій можна приготувати нехитрий обід. А значить, підігріти пару літрів води теж буде можливість. Грілка не триматиме температуру до ранку, але принаймні допоможе заснути при комфортнішій температурі.

Покласти на підлогу килим. Він вам може не подобатися, тому ви давно його зняли і вивезли на дачу або запхали в далекий кут у гаражі. Але заради свого комфорту на деякий час килим можна повернути. Він утеплить підлогу та зменшить втрати тепла.

Останні новини:  Психолог розповіла, як боротися із хронічним стресом

Виконання цих простих кроків допоможе вам залишатися в теплі протягом осені й зими.