Найбільш дієві методи очистити каструлю від жовтого нальоту

Сьогодні,   14:20    255

З часом білосніжна, красива на вигляд емальована каструля покривається всередині жовтим нальотом. Усунути його можна підручними засобами.

Сода та сіль

Кухонна сіль знайдеться на будь-якій кухні. Це єдиний абразивний засіб, який можна використовувати для чищення емальованого посуду. Якщо очистити необхідно бруд, що не сильно в’ївся, то сіллю можна посипати вологу забруднену поверхню, а після цього акуратно відтерти вологою мочалкою.

Останні новини:  Ефективні методи позбутися тарганів в квартирі

Слабкий жовтий наліт допоможе почистити і харчова сода. Достатньо насипати її на вологу м’яку губку, і терти стінки до повного видалення забруднень.

Якщо бруд міцно закріпився на емалі, є гар або накип, використовується насичений сольовий розчин. Приблизні пропорції — на склянку води три столові ложки солі. Води необхідно взяти стільки, щоб покрити забруднення, а якщо воно ззовні, то занурте каструлю в більшу ємність з розчином, кип’ятіть близько 20 хвилин. Потім очистіть губкою і змийте.

Лимонна кислота

Останні новини:  Навіщо протирати взуття лляною олією

Хорошим і перевіреним засобом для позбавлення емальованого посуду від темних плям, гару і накипу є лимонна кислота. Вона не тільки відбілює поверхню, а й усуває іржу, яка часто утворюється під обідком каструлі. Її розчин діє м’яко по відношенню до емалі, але нещадний для накипу і залишків пригорілих продуктів. Розведіть 25 г кислоти (пакетик) в 3 л води. Прокип’ятіть в каструлі цей розчин протягом 15 хвилин, злийте, надовго кислоту не залишайте. Якщо жовтизна залишилася, вичистити її можна жорсткою стороною мочалки для миття посуду.

Останні новини:  Перевірені способи видалити плями від фломастерів за кілька хвилин

Чим не можна чистити:

  • металевими мочалками;
  • грубими щітками;
  • ножем та іншими гострими предметами.