Китайці обігнали Маска у створенні найбюджетнішого електромобіля у світі

Вчора,   22:00    341

 

Керівник Tesla Ілон Маск неодноразово зазначав, що одна з головних цілей його компанії — створення недорогого електромобіля вартістю 25 000 доларів. Поки цей проєкт відклали убік, а всі ресурси компанії направили на розробку безпілотного “роботаксі” (Robotaxi), китайський автоконцерн BYD вже створив та продає бюджетний електромобіль.

Йдеться про BYD Seagull, який став продаваним електромобілем у Китаї минулого місяця. Автоконцерн реалізував майже 41 тисячу штук. Ціна на BYD Seagull починається від 10 тисяч доларів.

Останні новини:  Volkswagen анонсував дебют у США кількох новинок у 2024 році

Цей електромобіль турбує американських автовиробників, адже навіть із новими 100%-ми митами на імпортовані з Китаю електромобілі BYD зможе постачати Seagull до Штатів. І він стане там бюджетним електромобілем: вартість складе менше ніж 25 тисяч доларів.

Seagull EV доступний у Китаї в трьох варіантах комплектації з двома варіантами батареї BYD Blade (30 кВт∙год або 38 кВт∙год), що забезпечує запас ходу до 405 км. Усередині Seagull оснащено найновішими технологіями та програмним забезпеченням BYD, включаючи 10,1-дюймову поворотну інформаційно-розважальну систему з інтелектуальним підключенням до мережі DiLink.

Останні новини:  В Україні помітили новітній кросовер Mercedes-AMG за 4 мільйони

Цей електромобіль BYD отримав прізвисько «міні Lamborghini», оскільки колишній дизайнер Lamborghini Вольфганг Еггер керував дизайном Seagull. За кордоном компанія продає Seagull EV під назвою Dolphin Mini. У Бразилії ця модель коштує близько 20 000 доларів.


ampercar.com