4 головні помилки під час посадки тюльпанів восени

Вчора,   19:31    196

Посадка тюльпанів восени має свої особливості. Як зробити так, щоб посаджені на зиму цибулини квітів успішно проросли в зазначений термін? І чого при підзимовому висадженні тюльпанів краще не робити?

Квітникарі розповіли про 4 головні помилки під час посадки тюльпанів восени

Якщо ви вирішили посадити тюльпани восени, то отримаєте великий плюс у вигляді їхнього цвітіння вже навесні. Але буває й так, що цибулини було посаджено, а тюльпанів усе немає і немає. Давайте разом розбиратися, що могло піти не так.

Посадка не в той час

Якщо висадити цибулини дуже рано, то вони почнуть проростати, а майбутні холоди занапастять їх паростки, і вони загинуть. Якщо надто пізно – тюльпани ризикують не прижитися. Посадити їх вчасно в даному випадку означає зловити момент, коли температура ґрунту на глибині 15 см приблизно 10°С. Це і є ідеальні умови для висаджування цибулин тюльпану.

Якщо ж усі терміни посадки тюльпанів уже минули, то проростити цибулини можна у квіткових горщиках, а потім обгорнути агрилом, лутрасилом або спанбондом і до весни вирощувати на балконі.

Останні новини:  Коли обрізати смородину перед зимою і як це робити: поради садівникам

Посадка не в тому місці

Місце у цьому випадку також має велике значення. Отже, тюльпани не можна висаджувати в низині, оскільки там буде накопичуватися вода, а це призведе до загнивання, а згодом і замерзання посадкового матеріалу.

Ці 4 поширені помилки роблять практично всі: як краще не варто робити під час посадки тюльпанів восени

Для посадки обирають ділянку, добре освітлену навесні, з родючою землею легкої структури. У жодному разі не можна висаджувати тюльпани в кислий ґрунт, а також на ту саму ділянку, де вони росли раніше. Тому, перш ніж висадити тюльпани на колишнє місце, рекомендується почекати 3-4 роки.

Останні новини:  Які дерева не можна садити на подвір’ї

Неправильний вибір посадкового матеріалу

Для посадки у відкритий ґрунт бажано вибирати цибулини діаметром 3-4 см. Якщо цибулина більша за 4 см, то вона більше підходить для вигонки в домашніх умовах. Цибулини тюльпанів повинні бути сухими, важкими і міцними на дотик, без тріщин і плям, а їхні лусочки – за можливості цілими, оскільки на них природою покладено захисні функції. Тільки такий посадковий матеріал вважається здоровим та підходить для посадки.

Останні новини:  Очистила теплицю восени, як радять в підручниках

Зимівля без мульчі

Якщо ви не подбали про мульчу для своїх цибулинних, висаджених у відкритий ґрунт восени, то їхні квітконоси не будуть міцними, а квіти – великими. Крім того, у разі суворої зими дрібні цибулини ризикують замерзнути. Для того щоб цього не трапилося, з настанням стійких холодів накрийте тюльпани мульчею, а зверху покладіть лапник (ялинове гілля).




Особливо важливо мульчувати рослини, якщо ви затягнули з посадкою. У цьому випадку після перших приморозків підсипте шаром 5-10 см торф або компост.


noviydoctor.com