Сусідка по дачі навчила, як змусити алое зацвісти вдома

Сьогодні,   14:12    102

Щоб алое зацвів у домашніх умовах, потрібно забезпечити йому правильні умови. У сьогоднішній статті розповімо, як зробити так, щоб рослина зацвіла.

Садівники розповіли, як змусити алое зацвісти вдома

У природі налічується близько 350 видів цієї рослини. Перше, що потрібно для цвітіння алое – це температурні перепади, щоб забезпечити рослині фазу спокою та активності. Зазвичай алое росте при температурі 20-25 градусів і його часто поливають разом з іншими квітами.

Останні новини:  Як зробити, щоб кріп “дружно зійшов”

Однак, у таких умовах столітник не зацвіте. Насправді, алое не потребує частого поливу. Його варто поливати лише тоді, коли ґрунт повністю висохне. Для цього піддон набирають водою, ставлять у нього горщик на 15 хвилин, після чого воду зливають. Не можна допускати, щоб коріння стояло у воді.

Садівники розповіли, як змусити алое зацвісти вдома

Алое не цвіте перші 3-5 років. Перші три роки рослина активно розвиває кореневу систему та листя. Щоб сприяти цвітінню, рослину варто виставити на лоджію з температурою 10-14 градусів. Повітря має бути сухим, а світловий день повинен тривати 14-16 годин, бажано використовувати лампи без обігріву. Під час фази спокою алое не поливають, лише злегка зволожують землю раз на місяць.

Якщо все зроблено правильно, алое викине квітконос і зацвіте від низу до верху. Зазвичай це відбувається у грудні або січні. Коли з’являється квіткова стрілка, температуру поступово підвищують до 22-24 градусів, а полив відновлюють за три дні. Додатково вносять калій і фосфор для живлення рослини, оскільки від освітлення залежить колір квітки.




Після цвітіння квіткову стрілку видаляють секатором, а рану обробляють деревною золою. Полив залишають через два тижні після видалення стрілки, і додають азот для підтримки сил рослини.

Останні новини:  Перестаньте викидати бадилля від помідорів


noviydoctor.com