Двигуни Renault постачатимуться під маркою Horse

Сьогодні,   14:00    209
Спільне підприємство Horse Powertrain (Renault, Geely і Aramco) поставить 12 000 бензинових двигунів 1.0 Turbo для бразильського гібридного кросовера Lecar 459.

Бразилія ніколи не була відома своїми автомобільними брендами, історично нечисленними та орієнтованими на місцевий ринок, але з 2026 року ця традиція може бути перервана. 

Компанія Horse Powertrain оголосила про постачання не менше 12 000 трициліндрових двигунів HR10 з турбонаддувом (та об’ємом 1.0) бразильському стартапу Lecar для свого майбутнього гібридного кросовера з подовженим запасом ходу. Він повинен з’явитися на ринку в 2026 році і дає надію на народження нового сучасного бразильського бренду. 

Що відомо про Lecar 459 Hybrid? 

Lecar 459 Hybrid 2026 року

На даний момент інформації про цей новий кросовер, який називатиметься Lecar 459 Hybrid, ще дуже мало. Це буде перша модель нової компанії, яка базуватиметься в бразильському штаті Еспіріту-Санту та вироблятиме електрокари для національного ринку. Двигун HR10 збиратимуть на заводі Horse в Куритибі, Бразилія. 

Останні новини:  В Україні почали видавати нові водійські посвідчення

Точніше, Lecar 459 Hybrid буде гібридним кросовером із розширювачем запасу ходу або EREV (Extended Range Electric Vehicle), тобто електричним автомобілем, у якому двигун внутрішнього згоряння служить лише як генератор акумулятор. 

Lecar 459 Hybrid 2026 року




Новий бразильський кросовер, який поки що презентований лише за допомогою цифрових зображень, демонструє сучасні та вишукані лінії, віддалено схожі на лінії Tesla Model Y, і чітко вирізану задню частину. 

На офіційному веб-сайті Lecar для 459 Hybrid вказані потужність електромотора 163 к.с., час розгону від 0 до 100 км/год — 10,9 секунди, а запас ходу — 1000 км. 

Останні новини:  Представлена нова версія Audi RS 7

Lecar 459 Hybrid 2026 року

Акційна ціна, зарезервована для клієнтів зі списку очікування на автомобіль, який вироблятиметься з серпня 2026 року, становить 147 900 бразильських реалів, або приблизно 23 900 євро за поточним обмінним курсом. 

Двигун Dacia Sandero 

Lecar 459 Hybrid 2026 року

Трициліндровий двигун Horse 1.0, який виконує функцію зарядного пристрою, буде HR10DDT, тобто версією з турбонаддувом потужністю 116 к.с. і 200 Нм, яка народилася в альянсі Renault-Nissan-Mitsubishi і яка сьогодні встановлюється на Dacia Sandero та Dacia Jogger. у версії TCe 110. 

Тим не менш, зарядка батареї Lecar 459 Hybrid також і, перш за все, можлива за допомогою домашньої розетки або громадської зарядки, оскільки це, за всіма ознаками, плагін-гібрид. Бортовий електрогенератор поставить бразильська компанія WEG. 

Під брендом Horse продаватимуть ДВЗ від Renault 

Lecar 459 Hybrid 2026 року

Нагадаємо, Horse Powertrain — це спільне підприємство в Мадриді, офіційно створене в травні 2024 року, яке виробляє паливні та гібридні двигуни завдяки угоді між Renault Group, Geely і Aramco. 

Останні новини:  Наступник Mazda 6 виїхав на тести

Horse має вісім заводів і три центри досліджень і розробок, налічує 9 000 людей і виробляє 3,2 мільйона одиниць на рік, включаючи двигуни внутрішнього згоряння, повні гібриди, гібриди, трансмісії, гібридні системи та батареї. 

У травні цього року було оголошено, що Horse продаватиме 2,0-літрові турбодизелі Renault для турецької компанії Habas. 

Враховуючи, що бренд Renault прагне перейти на продаж електромобілів в Європі до 2030 року, перехід бізнесу із виробництва ДВЗ є логічним кроком. 

Також ці дії водять в загальну стратегію Групи Renault виходу на неєвропейські ринки. Нещодавно Група оголосила, що інвестує 350 мільйонів доларів в Аргентині у створення нового півтонного пікап.


motorcar.com.ua