Що восени потрібно зробити з гортензією: 4 етапи догляду

11.09.2024   19:41    556


Протягом літа гортензії радують своїми яскравими квітами. Та й на початку осені вони ще в переважній більшості тримають декоративність. Якщо у вас ростуть гортензії, у вас точно неймовірно гарний сад. Восени потрібно приділити увагу цим прекрасним рослинам, щоб на наступний рік вони розквітли з новою силою, пише prostoway.

Чотири етапи догляду

Восени гортензіям проводять обрізку. Волотисті сорти цвітуть на пагонах поточного року. В першу чергу потрібно обрізати сухі гілки, хворі чи пошкоджені. Здорові гілки вкоротіть секатором, залишивши 3-4 бруньки. В от сухі суцвіття треба повидаляти.

Останні новини:  Восени необхідно правильно готувати ґрунт

Проведіть обробку кущів від хвороб. Найчастіше гортензії мають проблеми з борошнистою росою та іржею. Восени можна обробляти бордоською рідиною в концентрації 1%. Землю під кущем також обробіть, бо патогени є й там.

Після обрізки через 1 чи 1,5 тижні проведіть підживлення гортензії. На 1 кв.м. потрібно 40 г суперфосфату та 30 г сульфат калію. Замість цього можна також застосовувати барофоску (2 ст.л. на 10 л води).

Коли вже буде зовсім пізня осінь, потрібно вкрити гортензії. Це допоможе їм перезимувати та не ушкодити низькими температурами кореневу систему. Прикрийте компостом та землею. Підгорніть такою сумішшю кущі.

Останні новини:  Що потрібно зробити на дачі в кінці сезону, щоб навесні не було слимаків


chasdiy.org