Найшвидшим броньованим автомобілем став електроседан Lucid Air

31.08.2024   05:12    204

Спецверсію батарейної машини розробили американські інженери з компанії US Armor Group. Модель отримала композитні бронепластини і куленепробивне скло, здатні витримати постріли патронами 44 калібру. Вартість захищеного електромобіля склала 475 000 доларів.

Lucid Air Sapphire отримав полегшене балістичне скління і композитні броньовані пластини кузова, які приблизно вп’ятеро легші за сталеві панелі. Завдяки застосуванню подібних матеріалів маса електроседана збільшилася всього на 175 кілограмів.

Останні новини:  BMW знайшла нового партнера для утилізації батарей електромобілів: як працюватиме схема

Крім фізичного захисту, машина здатна протистояти хакерським атакам на власну електроніку. Крім того, модель оснастили передовою системою сканування можливих загроз, яка аналізує дані спецслужб.

US Armor Group
US Armor Group
US Armor Group
US Armor Group
US Armor Group
US Armor Group
US Armor Group
US Armor Group

У рух Air Sapphire приводять три електромотори, сумарна віддача яких становить 1250 кінських сил. До “сотні” седан розганяється менш ніж за дві секунди. Максимальна швидкість – 320 кілометрів на годину.




Придбати найшвидший бронеавтомобіль у світі можна за 475 000 доларів. За доплату електроседан можуть посилити додатковим захистом, який дасть змогу витримати обстріл з автоматичних гвинтівок, підрив гранатами, а також протистояти потраплянню газу в салон.

Останні новини:  У Києві «засвітився» рідкісний автомобіль BMW на крутих номерах

На початку лютого в автопарку поліції Саудівської Аравії з’явився унікальний Lucid Air. Головною особливістю електроседана став майданчик на даху, призначений для використання безпілотника.


nnews.com.ua