Як швидко відмити жир, що пригорів, на скляній формі для запікання: дієві методи

17.08.2024   19:40    214

Кожна досвідчена господиня в арсеналі має не тільки кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна впоратися з побутовими завданнями швидше і отримати потрібний результат. І якщо ви вже знаєте, як почистити чашу мультиварки, щоб не пошкодити покриття, візьміть собі на замітку кілька порад, як впоратися з жиром, що пригорів на скляній формі для запікання.

Засіб для миття посуду та харчова сода

Засіб для миття посуду може легко впоратися з жиром. Для посилення насипаємо шар харчової соди на скляну форму, а потім додаємо трохи засобу для миття посуду. Заливаємо посуд гарячою водою та залишаємо на 10 хвилин. Після чого за допомогою мочалки для миття посуду очищаємо форму як завжди. На завершення полощимо в теплій воді, щоб позбутися залишків соди та миючого засобу.

Останні новини:  Названі знаки зодіаку, які мучитимуть партнерів підозрами

Зубна паста

Наносимо зубну пасту на забруднені місця. Для цього методу знадобиться деякий час – від 5 до 15 хвилин (все залежить від ступеня забрудненості скляної форми). Після того, як від їжі, що пригоріла, не залишилося і сліду, потрібно прополоскати деко у воді з миючим розчином.

Останні новини:  Як умілі господині відбілюють емальовані каструлі за допомогою перекису водню

Кукурудзяний крохмаль та оцет

Змішуємо по 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю, оцту та води, після чого розчин наносимо на скляну форму. Доведеться докласти трохи зусиль, щоб позбутися від бруду, що в’ївся. Як тільки крохмаль і оцет почнуть діяти, їжа, що пригоріла, почне з легкістю видалятися.

Лимонна кислота

Беремо велику ємність, висипаємо в неї 100 г лимонної кислоти та наливаємо окріп. Занурюємо у розчин скляний посуд, накриваємо ємність плівкою. Залишаємо приблизно на добу, після цього часу дістаємо скляну форму і витираємо її губкою з миючим засобом, потім промиваємо під проточною водою.

Останні новини:  Експерти розповіли, навіщо класти у взуття чайний пакетик