Навіщо досвідчені городники закопують в землю банан та яйце

06.08.2024   08:05    49

Той, хто має ділянку чи город, із заздрістю дивиться на родючі врожаї сусідів. Чому вони досягають таких ефектів? З одного боку, це результат так званого “потягу до рослин”, але також і величезного догляду за ними. Одним із таких методів лікування є внесення добрив.

Подробиці

Багато садівників вважають, що тільки природні методи є найбільш ефективними, тому останнім часом хітом є закопування в ґрунт цілих яєць та бананів.

Цей трюк гарантує, що ваш садок буде не тільки правильно рости, а й мати гарні плоди. Чому варто закопувати яйця та банани у землю? Давайте з’ясуємо.

Чому яйце та банан

Немає потреби нікого переконувати в тому, що яйця та банани – це продукти, які слід включати до раціону, тому що вони містять солідну дозу цінних поживних речовин. Але цей дует має застосування і в саду: їм просто необхідно стати основою поживного добрива. Чому доцільно використовувати саме їх?

Останні новини:  Коли обрізати смородину перед зимою і як це робити: поради садівникам

Яйця є джерелом цінних мінералів, але найбільше в яйці кальцію. Банан, з іншого боку, забезпечує значну частину калію.

Кальцій необхідний для правильного росту рослин, оскільки він зміцнює клітинні стінки та робить їх стійкішими до несприятливих умов навколишнього середовища. Калій забезпечує правильне і пишне зростання зібраних у саду рослин, що особливо важливо навесні.

Закопування яйця і банана в грядки дозволить корінням рослин увібрати обидва елементи і, таким чином, правильно рости і плодоносити.

Як закопати яйце та банан

Найкраще почати закопувати яйця та банани у свої грядки до того, як посадити в них рослини. Тому що ви можете пошкодити ніжне коріння рослини, що розвивається пізніше. Звичайно, закопування яєць і банана має виконуватися за однієї простої у користуванні умови. Обидва вироби не повинні бути дрібнішими за 25 см.

Останні новини:  Як доглядати за яблунею під час цвітіння

Якщо їх розмістити дрібніше, вони можуть «закликати» непроханих гостей на грядки або клумби, а також створити дуже неприємний запах яєць і бананів, що розкладаються.

Для яких рослин слід використовувати закопані яйця та банани

Насправді, специфіку із закопаними бананами та яйцями можна використовувати майже для всіх рослин у саду.

Однак особливу увагу слід приділити під час вирощування томатів. Чому? Тому що кальцій запобігає розвитку листової гнилі, на яку страждають усі пасльонові овочі.




На жаль, яйця та банани краще не використовувати на тих видах, які вимагають кислого ґрунту, оскільки присутність цих продуктів у ґрунті робить їх більш лужними.

Останні новини:  Висаджую часник за 2 тижні до морозів і збираю великі головки

Миттєві добрива

Якщо ми не встигли закопати яйця та банани на грядках перед розміщенням у них рослин, то не потрібно складати руки, адже з цих продуктів можна легко приготувати безпечне та поживне рідке добриво.

Досить покласти шкаралупу десятка яєць і шкірку кількох бананів у велике пластикове відро, потім залити водою (бажано дощовою) і настоювати мінімум добу. Після цього ми отримаємо добриво, яким можна легко поливати овочі на грядці!

Такий безпечний препарат на основі води, яєць та бананів можна використовувати протягом усього вегетаційного періоду, не рідше ніж один раз на місяць.