Послухала бабусю і тепер мої огірки плодоносять аж до пізньої осені

06.08.2024   19:42    37

У серпні огірок вимагає особливого догляду, оскільки погода починає змінюватися, ночами стає прохолодніше. Але якщо робити все правильно, збирати огірки можна до початку заморозків.

Перш за все, підтримуйте світло, тепло та комфорт у теплиці. Важливо видаляти жовті, сухі та старі листя з куща, залишаючи тільки молоді листочки. Після обрізки кущ буде отримувати більше світла і не витрачатиме корисні мікроелементи та сили на підтримку старого листя – усе піде на нові зав’язі.

Останні новини:  Що зробити з яблуками перед сушінням, щоб у них не завелися жучки та черв’ячки

Коли на кущі з’являється багато зав’язей, основний батіг потрібно прищипнути, щоб прискорити дозрівання огірків. Городники рекомендують обов’язково обробити огірки розчином молочної сироватки, щоб захиститися від шкідників та грибкових хвороб, яким кущ особливо схильний у цей вологий та прохолодний час. Замість сироватки можна використовувати фітоспорин або настій з лушпиння цибулі.

Останні новини:  5 варіантів застосування бадилля чорнобривців восени

Настій з лушпиння робиться дуже просто: пів банки лушпиння заливають літром окропу, настоюють протягом 24 годин, після чого проціджують та розводять у відрі води. Обприскують по листках огірків.

Городники розповіли про серпневий догляд за огірками

Своєчасно збирайте огірочки з куща, не допускаючи їх переростання – це допоможе правильно розподілити енергію між усіма плодами і не витрачати сили даремно. Коли ночі вже похолоднішали, рясно поливати огірки не варто. Волога і так погано випаровується, тому її застій у ґрунті може спровокувати кореневу гниль. Але й сухими кущі залишати не можна. Поливайте кущі у першій половині дня, коли на вулиці тепло і ґрунт прогрівся. На ніч не поливайте в жодному разі.

Дотримуйтесь цих простих порад, і до кінця вересня будете відрами носити огірки з теплиці!

Останні новини:  Як зробити чорнослив у домашніх умовах на зиму



noviydoctor.com