Швеція тимчасово закриває посольство в Лівані

03.08.2024   22:05    37

Швеція тимчасово закриває посольство в Лівані

Фото: flagi.in.ua

У Швеції оголосили про тимчасове закриття посольства в Лівані

Міністерство закордонних справ доручило своїм співробітникам покинути Бейрут і виїхати на Кіпр, також МЗС планує тимчасово перенести своє посольство

Швеція оголосила, що тимчасово закриває своє посольство в Бейруті через побоювання, що війна в Газі може перерости в загальнорегіональний конфлікт. Перед тим Швеція закликала своїх громадян покинути Ліван. Про це повідоми керівник МЗС Швеції Тобіас Більстрьом, пише видання  The Local.

Останні новини:  Україна втратила позиції в рейтингу Найсильніших Армій Світу

«Міністерство закордонних справ доручило своїм співробітникам покинути Бейрут і виїхати на Кіпр, також МЗС планує тимчасово перенести своє посольство», — сказав Більстрьом.

За його словами, посольство за лишатиметься закритим протягом серпня, але рішення про припинення його роботи «може бути продовжено залежно від ситуації з безпекою».

Останні новини:  НАТО готує Естонію до можливого конфлікту з РФ

За даними шведського МЗС, близько 10 тисяч громадян Швеції могли відвідати Ліван цього літа, незважаючи на попередження про заборону на в’їзд до цієї країни, яке діє з жовтня 2023 року.

Міністерство закордонних справ України теж порадило українцям утриматися від поїздок до Ізраїлю та Лівану на тлі погіршення безпекової ситуації на Близькому Сході

Останні новини:  Якщо партія Шольца програє ультра правим на вирішальних виборах, це може призвести до його усунення


korrespondent.net