Як брудна паризька Сена псує Олімпіаду

03.08.2024   20:41    65

На фото, яке облетіло увесь світ, канадський тріатлоніст. Його вирвало у прямому ефірі після запливу в річці Сена на Олімпіаді-2024 в Парижі.

Олімпійські ігри в Парижі 2024 року розпочалися зі скандалу, пов’язаного із забрудненням річки Сени, де проходили змагання з тріатлону. Незважаючи на попередні застереження щодо якості води, організатори не скасували запливи, що призвело до серйозних проблем зі здоров’ям у спортсменів.

Передумови скандалу

Незадовго до початку Олімпіади у водах Сени було виявлено граничний рівень концентрації кишкової палички та інших небезпечних бактерій. Ця інформація викликала занепокоєння серед спортсменів та тренерів, але організаційний комітет Ігор вирішив не змінювати місце проведення змагань з тріатлону.

Останні новини:  Латвія заборонила використовувати в банкоматах російську мову

Наслідки для спортсменів

Результати такого рішення не забарилися. Катерина Шабаліна, яка представляє Казахстан, захлинулася річковою водою під час запливу, і її нудило до кінця дистанції. Ще більш показовим став випадок з канадським тріатлоністом Тайлером Міславчуком, якого вирвало в прямому ефірі після завершення змагань. За словами спортсмена, його “рвало 10 разів” протягом змагань.

Реакція спортивної спільноти

Інцидент викликав бурхливу реакцію в соціальних мережах та серед спортивних коментаторів. Багато хто критикує організаторів Олімпіади за недбалість та нехтування здоров’ям атлетів.

Останні новини:  Rheinmetall розробляє легку штурмову машину CARACAL 4x4

Виникають питання щодо відповідальності за прийняття рішення про проведення змагань у забрудненій воді та можливі наслідки для репутації паризької Олімпіади.

Спортивні федерації та національні олімпійські комітети вже висловили свою стурбованість ситуацією, що склалася. Очікується, що цей інцидент може призвести до перегляду правил проведення водних видів спорту на відкритих водоймах та посилення вимог до якості води на майбутніх міжнародних змаганнях.




Також читайте: 125 тисяч доларів за золоту медаль: НОК назвали суми призових на Олімпіаді-2024.

Останні новини:  В КНДР випробували балістичні ракети із 5 тонною бойовою частиною



pb-news.info