Вибори у США – у Гарріс кажуть, що в липні зібрали вдічі більше внесків, ніж Трамп, – ЗМІ

03.08.2024   09:21    45

Передвиборча кампанія ймовірного кандидата на посаду президента США від Демократичної партії Камали Гарріс заявила, що в липні зібрала 310 мільйонів доларів, що значно перевершує кошти, зібрані конкурентами з табору висуванця від Республіканської партії, колишнього глави Білого дому Дональда Трампа. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що донори від Демократичної партії охоче підключаються до фінансування кандидатури нинішньої віце-президентки. Видання нагадує, що кампанія Трампа оголосила, що зібрала 139 мільйонів доларів минулого місяця, коли на колишнього президента було скоєно замах, що викликало спалах симпатій до нього.

Останні новини:  Одна з країн платитиме мігрантам $34 тис. за виїзд із країни

“Загальна сума, зібрана Гарріс і Байденом (до зняття Байденом своєї кандидатури – ) перевищила 1 мільярд доларів, що є найшвидшим показником, який президентська кампанія досягла в історії”, – йдеться у повідомленні.

Вибори президента США-2024 – останні новини

Камала Гарріс отримала перевагу над Трампом у семи важливих штатах. Згідно з опитуванням Bloomberg, чинну віце-президентку підтримали 48% виборців проти 47% у Трампа.

Це сильніший результат, ніж двоочкове відставання від Трампа у президента Джо Байдена, перед тим як він вибув із перегонів. Гарріс обігнала Трампа в Аризоні та Неваді й більш ніж удвічі збільшила перевагу Байдена над Трампом у Мічигані.

Останні новини:  Україна втратила позиції в рейтингу Найсильніших Армій Світу


uapress.kyiv.ua