Як за допомогою соди та гірчиці підвищити врожай

04.08.2024   21:31    53

Ви коли-небудь чули про підживлення капусти содою та гірчицею? Якщо ні, то варто спробувати це добриво, адже воно якнайкраще простимулює врожайність.

Ну як можна уявити наш стіл без капусти? Вона є навіть у головній українській страві — борщі! Що вже казати про вареники, різні соління-квашення… Виростити дійсно гарний врожай можна навіть на найменшому городі, аби знати чим правильно підживлювати городину. Це можна зробити використовуючи лише два доступні інгредієнти – соду та гірчицю.

Останні новини:  Як використовувати мед як укорінювач: докладна інструкція від досвідчених дачників

Почнемо з карбонату натрію. Цей звичайний господарський засіб може виявитися справжнім рятівником для ваших рослин. Дослідження показують, що сода має фунгіцидні властивості, що допомагає запобігти багатьом захворюванням, таким як борошниста роса та інші грибкові інфекції.

Експерти розповіли про підживлення капусти в серпні

Для приготування розчину, який буде використовуватися для обприскування капусти, розведіть одну столову ложку порошку в літрі води. Отриманим розчином обприскуйте зелену масу рослин. Саме це допоможе збільшити їх стійкість до хвороб. Сода не лише захищає качани, але й сприяє кращому розвитку кореневої системи, що безпосередньо впливає на врожайність.

Гірчиця, з іншого боку, виступає як природний захисник від шкідників. Її пряний та різкий аромат робить її чудовим засобом для боротьби з блішками, плодожерки, пильщика, мідяниці та вогнівки. Наприклад, посів гірчиці поруч з капустою допомагає знизити кількість таких непроханих гостей, як капустяна міль, тля та інші. Крім того, гірчиця збагачує ґрунт поживними речовинами, що робить його більш родючим та сприятливим для росту капусти.

Останні новини:  Агрономи поділилися хитрістю, як опалі яблука перетворити на цінне добриво для грядок
Городники розповіли секрети вирощування капусти в серпні

Також дачники широко використовують сухий гірчичний порошок. Готують засіб так: нагрівають 10 літрів води до 100 градусів. У цій кількості рідини розводять 100 грамів гірчиці. Далі, коли суміш остигне, її проціджують та додають 1 столову ложку рідкого мила. Все це має ще настоятися добу. Далі кожен качан обережно обприскують.






noviydoctor.com

Останні новини:  Що зробити з яблуками перед сушінням, щоб у них не завелися жучки та черв’ячки