Москва скаржилася США на операцію України: аналітик озвучив варіанти

31.07.2024   15:41    32

Якщо Москва справді скаржилася Сполученим Штатам Америки на підготовку української операції проти Росії, то мова мала йти про щось серйозне.

Таку думку в ефірі КИЇВ24 висловив військовий аналітик, колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак. Він припустив, що мова могла йти про удар по аеродрому Оленья на Кольському півострові чи, можливо, про операцію в Малі.

“Якщо ми припустимо, що все це правда, що Білоусов поскаржився на Україну, що вона щось планує, а Пентагон послухав, то це повинно бути щось дуже-дуже велике. Виключаються удари українськими безпілотниками по нафтобазах. Удари по Криму? Та ні, Сполучені Штати ж сказали, що Крим це територія України, можна бити ATACMS”, – пояснив аналітик.

Ступак зазначив, що на авіабазі Оленья знаходяться стратегічні бомбардувальники Російської Федерації, які є складовою її ядерного щита. “І удар по ним може автоматично задіяти ядерний удар у відповідь. Оскільки удар по цій складовій – це складова ядерного щита Російської Федерації, а це доктрина ядерної безпеки”, – додав він.

Останні новини:  ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Удар по Оленье та розгром “Вагнера” у Малі

Нагадаємо, днями стало відомо про ураження російського бомбардувальника Ту-22М3 на авіабазі Оленья. Вчора в українській розвідці повідомили, що вдалося пошкодити одразу два таких бомбардувальники.

Також нагадаємо, що у Малі повстанці-туареги розгромили велику колону російської приватної компанії “Вагнер”, завдавши їм серйозних втрат.

За даними The New York Times, ще 12 липня міністр оборони Росії мав телефонну розмову з очільником Пентагону, в якій скаржився на плани України з проведення “таємної операції” в РФ. Журналісти повідомили, що Вашингтон зірвав її.

Останні новини:  Росія порушила повітряний простір: країни Східної Європи виступили з заявою до НАТО


uapress.kyiv.ua