У компанії Lockheed Martin розкрили нові подробиці про ракету Mako

29.07.2024   13:45    324

Нова компактна гіперзвукова ракета повітряного базування Mako від компанії Lockheed Martin обіцяє стати першою у світі гіперзвуковою зброєю, яку можна буде запускати з внутрішнього збройового відсіку не тільки F-35, а й F-22 Raptor.

Про це повідомляє Business Insider.

В компанії розкрили нові подробиці про цю ракету, яка була в розробці протягом семи років і рекламувалася як «багатоцільова» система озброєння, здатна наносити удари на морі, протидіяти протиповітряній обороні і виконувати безліч інших операцій з наземних атак.

Останні новини:  НАТО готує Естонію до можливого конфлікту з РФ

Як відомо, гіперзвукові ракети – це зброя, здатна при маневруванні досягати постійної швидкості, що перевищує 5 Маха. Особливо важкою для перехоплення цю зброю робить поєднання швидкості та непередбачуваних змін курсу.

«Mako не рухається по чисто дуговій балістичній траєкторії польоту. Це справжня гіперзвукова зброя, яка працює і маневрує у висотному гіперзвуковому режимі. Її висока швидкість і маневреність дозволяють їй долати передові системи ППО, вражаючи цілі на гіперзвукових швидкостях або нижче, залежно від вимог місії», – розповів Пол Садлоу з Lockheed Martin Missiles and Fire Control.

Зазначається, що можливість запускати ці ракети зсередини американських винищувачів-невидимок різко збільшує потенційні вектори, з яких ця зброя може атакувати.

Останні новини:  Німеччина передасть новий пакет військової допомоги Україні: що до нього увійшло

«Ракета Mako вже перевірена на придатність для зовнішньої установки на літаках F/A-18 Super Hornet, EA-18G Growler, F-15E Strike Eagle, F-16C Fighting Falcon і навіть P-8A Poseidon. Фактично компанія Lockheed Martin спроектувала цю зброю так, щоб її міг нести практично будь-який літак в арсеналі США, що має цілком стандартні 30-дюймові вушка», – йдеться в публікації.

Останні новини:  Турецький виробник бронетехніки відкриває новий завод у Великобританії

Це означає, що ракета Mako може стати ще однією новою зброєю великої дальності в арсеналі США, поряд із нещодавно представленою ракетою класу «повітря-повітря» AIM-174B.


newformat.info