Що робити, якщо замість огірків виросли “кривенькі качечки”

29.07.2024   11:21    37

Розберемо причини, чому плоди огірків виростають неправильної форми, способи виправлення ситуації та правильний баланс підживлення огірків на стадії плодоношення.

Якщо огірочки наростають жовтими у формі груші, значить, кущам катастрофічно не вистачає калію. Огірки дуже вимогливі до цього макроелементу, який відповідає за розмір та смак плодів.

У фазі плодоношення допускати його дефіциту категорично не можна. Для поповнення дефіциту необхідно підгодувати кущ настоєм із деревної золи або ж дати мінеральну підгодівлю.

Останні новини:  Коли обрізати смородину перед зимою і як це робити: поради садівникам

Розводимо у відрі води 20 г сульфату калію для поливу, або ж 8 г сірчанокислого калію на відро для обприскування.

Городники розповіли, чому огірки можуть рости неправильної форми

Якщо огірочки ростуть пухкими, мають вузьку плодоніжку знизу і більше схожі на моркву, значить, у дефіциті азот. Сильно перегодовувати азотом у цій фазі зростання не варто – його потрібно зовсім небагато. В іншому випадку будуть наростати нове листя і пагони, а плоди залишаться дрібними.

Підживіть рослину настоєм коров’яку у пропорції один до десяти, або ж обприскайте сечовиною – розведіть п’ять грамів на відро води.

Останні новини:  Як зробити чорнослив у домашніх умовах на зиму

Через різкі перепади температури огірки можуть рости у формі пісочного годинника. Щоб цього уникнути, треба вкривати рослини в теплиці або зробити дуги з агроволокном на вулиці. Таке ж викривлення може спричинити полив холодною водою чи дефіцит вологи.

Городники розповіли, чому огірки можуть рости неправильної форми

Скручування рослин може бути викликане поганим запиленням. Допомогти огіркам у цьому випадку вже не вийде, але на наступний рік обробіть кілька місць у теплиці медовим розчином для залучення бджіл.




Робіть все правильно, і огірочки плодоноситимуть максимально довго!

Останні новини:  Які дерева не можна садити на подвір’ї



noviydoctor.com