Як необхідно піклуватися про здоров’я кішки, щоб вона прожила довге і щасливе життя

22.07.2024   09:00    24

На перший погляд здається, що кішки — це тварини, які просто переповнені здоров’ям. Але в них, як і всіх живих істот, бувають збої в організмі, які часом істотно скорочують їх життя. Щоб цього не сталося, і ваш пухнастий друг довгі роки залишався щасливим і здоровим, скористайтеся кількома простими порадами.

Частіше розчісуйте кішку

Регулярне розчісування кішки, особливо під час линьки, не тільки скоротить кількість шерсті в будинку, але і зменшить утворення вовняних грудок в травному тракті тварини. Грудки вовни не повинні накопичуватися в шлунку, оскільки вони можуть привести до частих запорів і блювоти. Крім того, в деяких випадках з великої кількості вовни утворюється так званий безоар, через який може виникнути кишкова непрохідність.

Останні новини:  Наймасштабніша подія барної індустрії України – BAROMETER 2024

Не годуйте кішку тільки сухим кормом

На відміну від собак, кішки більше покладаються на м’ясо як на основу свого раціону. Однак в більшості сухих кормів (крім найдорожчих) м’яса, а, отже, і білка, не так багато, зате багато вуглеводів, які можуть завдати шкоди кішці в занадто великих кількостях. Через часте вживання вуглеводів у кішок може розвинутися ожиріння і діабет другого типу.

Останні новини:  Досвідчені господині розкрили головні хитрощі ,як повернути колір одягу

Привчіть кішку до кігтеточки

Кішкам дуже важливо регулярно точити кігті, тому їх варто з самого дитинства привчати до кігтеточки. Звичайно, якщо ви не хочете, щоб вони подряпали всі меблі, килими і шпалери в будинку.

Не забувайте про воду

Кішки, як і люди, потребують не тільки їжі, але і води. Тому не забувайте залишати своєму вихованцеві чисту воду в доступному і зручному для нього місці, особливо якщо він їсть сухий корм. Багато кішок не п’ють воду зі звичайних мисок, а люблять тільки проточну. Для них можна ненадовго залишати відкритим кран або купити фонтанчик для пиття.

Останні новини:  Чому батьки винні у поганій поведінці своїх дітей

Стерилізуйте кішку

Якщо ви не плануєте займатися розведенням кішок, то варто зводити вихованця на стерилізацію. Ця процедура корисна як для самої кішки, так і для її господаря. Котейка позбудеться від постійного стресу, пов’язаного з нереалізованим бажанням розмножуватися, і від можливих захворювань, що виникають через проблеми з гормонами, а власник — від міток, агресії і нестямних криків ночами.





ua-novosti.info