16 випадків, коли зубна щітка зробить річ бездоганно чистою: поради професійних клінерів

21.07.2024   06:20    36
Зібрали поради клінерів щодо чищення зубною щіткою під час прибирання — виявляється, вона здатна багато на що! Наприклад…

ПОЧИСТИТИ ЗАТІРКУ

Чищення плиткових швів зубною щіткою – це класичний хак. «Якщо у вас немає під рукою спеціального засобу, то просто змішайте рівні частини оцту та харчової соди, додайте трохи рідини для миття посуду, нанесіть пасту на затірку, зачекайте 5-10 хвилин, а потім пройдіться нею зубною щіткою», — радить президент клінінгової компанії Марла Мок.

ПОМИТИ ПРАЛЬНУ МАШИНУ

Як пояснює директор лабораторії прибирання Інституту домашнього господарства Керолайн Форте, чистка зубною щіткою допоможе дуже швидко упорядкувати відсік для порошку і простір, в який він вставляється. «Окрім цього, ви можете використовувати її, щоб помити гумовий ущільнювач, а також обробити плями на одязі перед пранням», — каже вона.

ПОМИТИ ТЕРТКУ

«Миття тертки — одне з найдратівливіших завдань. З цією штукою доводиться повозитись — у випадку з деякими моделями часом здається, що простіше купити нову, ніж видалити залишки сиру, що прилипли до внутрішньої сторони старої. Але зубна щітка для важкодоступних місць ідеальна — з нею ви впораєтеся з терткою менше, ніж за хвилину», — каже Марла.

ПОМИТИ КУКУРУДЗУ

«Це, мабуть, найнеспецифічніше використання зубної щітки, яке тільки можна вигадати. Мене цьому трюку навчила бабуся: перш ніж варити кукурудзу, я скидаю з неї приймочки зубною щіткою — після цього можна не турбуватися про те, що вони застрягнуті між зубами», — каже Керолайн.

Останні новини:  5 ефективних способів випрати шоколад з одягу

ПОВЕРНУТИ СЯЙВО КІЛЬЦЯМ ТА БРАСЛЕТАМ

Зубна щітка для ювелірних виробів ідеальний інструмент. За словами Мок, вона не тільки допомагає прибрати бруд, що застряг у важкодоступних місцях, але й не ушкоджує покриття і такі м’які камені, як перли, бурштин, гагат, малахіт і корали. (Не забувай, що для їхнього миття не можна використовувати агресивні засоби – вистачить звичайного розчину мила для посуду).

ПОЧИСТИТИ ПУЛЬТ ТА КЛАВІАТУРУ

Зазори між кнопками та клавішами – справжній магніт для пилу та крихт, особливо якщо ти часто їж, сидячи перед комп’ютером або телевізором. Не дивно, що чищення клавіатури зубною щіткою вважається ще одним класичним хаком: використовуй суху, щоб змахнути все зайве, або оберни її серветкою, що дезінфікує, якщо хочеш знищити бактерії і мікроби.




ПОМИТИ ОБЛАСТЬ НАВКОЛО МИТТЯ

Ідеальної чистоти за допомогою зубної щітки можна досягти в області, де раковина стикується зі стільницею — там знаходиться щілина, в яку забивається сміття, коли ти протираєш пил або краплі води ганчіркою. Раз на тиждень викидай його звідти зубною щіткою — це допоможе запобігти появі неприємних запахів.

Останні новини:  Як позбутися жирного нальоту та запаху їжі в мікрохвильовці

ПОЧИСТИТИ ІГРАШКИ

Зубна щітка в домашніх прибираннях незамінна, коли треба упорядкувати дитячі іграшки — наприклад, невеликі фігурки: щетинки допоможуть видалити бруд навіть з тих, у яких безліч дрібних деталей.

ВИДАЛИТИ М’ЯКОТЬ ІЗ СОКОВИЖИМАЛКИ

Електричні соковитискачі — це пастки для всіляких частинок фруктів. Дуже важливо тримати їх у чистоті, адже на рештках продуктів можуть оселитися бактерії. Чищення дрібних деталей зубною щіткою допоможе запобігти цьому: спочатку замочіть частини приладу у воді на 10 хвилин, а потім пройдися по них інструментом.

УКЛАСТИ ВОЛОССЯ

Чищення зазорів зубною щіткою – не єдиний спосіб її застосування. Коли робиш хвіст, змочіть щітку в лаку для волосся, а потім зачеши нею назад дрібні волоски — так твоя зачіска виглядатиме набагато акуратніше.

ПОМИТИ ПРОСТІР ПІД НІГТЯМИ

Довгі нігті чудово виглядають, але у них є один істотний мінус — за день під них забивається багато пилу та сміття. Навряд чи ти хочеш, щоб вони залишилися з тобою надовго, тому скористайся порадою майстрів манікюру: щодня під час миття рук (найкраще ввечері) почисти простір під краєм пластини зубною щіткою.

НАНЕСТИ ФАРБУ НА ВОЛОССЯ

Продовжуємо обговорювати б’юті-сферу: використання старої зубної щітки в прибиранні, звичайно, відмінний хак, але чи пробувала ти фарбувати з її допомогою волосся? Щітка цілком може замінити спеціальний пензель, якщо той загубився — невеликий розмір допоможе звести до мінімуму безлад.

Останні новини:  Чому батьки винні у поганій поведінці своїх дітей

ПОЧИСТИТИ ВАФЕЛЬНИЦЮ

Зубна щітка для чищення текстурованих поверхонь ідеальна — вона допоможе видалити крихти і тісто, що підгоріло з усіх куточків і щілин вафельниці. Можеш використовувати її, щоб рівномірно розподілити масло по поверхні приладу, коли будеш використовувати його наступного разу.

ВИМІСТИ ПИЛ З ВІКОННОЇ ФУРНІТУРИ

Сама знаєш, скільки її там може скупчитися! Прибирання пилу зубною щіткою у випадку з напрямними — оптимальний варіант: ти зможеш або вимести її назовні, або розпушити, а потім зібрати пилососом.

ПОМИТИ УЩІЛЬНЮВАЧ ХОЛОДИЛЬНИКА

«Багато людей просто протирають ущільнювач холодильника вологою тканиною. Я вважаю, що цього недостатньо — звичайна ганчірка не поникне в щілину до кінця, і там залишиться пилюка. А ось професійне прибирання зубною щіткою допоможе впоратися з проблемою – гума буде бездоганно чистою», – каже Марла.

ПОЧИСТИТИ ВЗУТТЯ

Чистка взуття зубною щіткою дуже зручна: вона здатна видалити весь бруд з підошви, а у випадку з парусиною та сіткою — і зверху. Як миючий засіб для підошви можеш використовувати негелеву білу зубну пасту — вона допоможе позбавитися навіть найстійкіших плям.