Життєві ситуації, в яких краще збрехати, ніж сказати правду

Сьогодні,   04:26    103

Хочете сказати, що ви ніколи не брехали? А згадайте, як у школі ви придумували правдоподібну неправду, чому ви не зробили домашнє завдання. А як у студентські роки ви розповідали своєму кавалерові, що не можете продовжувати ваші стосунки, тому що ви один одному не підходите, а вся річ була в тому, що він був нижче вас зростом, але ви не хотіли його ображати тим, що це і є привід розлучитися. Ви погодитеся, що це була брехня на благо. У першому випадку — для вас, у другому випадку — для іншої людини.

Виходить, що іноді бувають ситуації, коли краще збрехати, ніж сказати правду. І вам буде добре, і інші не постраждають. Для зручності і емоційного комфорту слово «брехати» замінімо на «сказати правду». Так краще звучить.

Тепер обговорімо ті ситуації, коли краще не говорити правду.

Коли начальник запитує: «Чому ви запізнилися на роботу?»

Останні новини:  Основні причини поганого ставлення чоловіка до своєї дружини

Можливий варіант відповіді в цій ситуації: «Вибачте! Сусідці стало погано. Довелося викликати швидку допомогу і чекати, коли вона приїде». Насправді ви не змогли змусити себе раніше піднятися з ліжка. Вже дуже подушка була м’якою, а ковдра — теплою. Але в результаті вас не звільнять через маленьку неправду, від якої нікому не стало погано. Але все добре в міру. Не можете ж ви через день викликати швидку сусідці.

В резюме

Є такі психологи в школах, які при будь-якому зверненні до них батьків відправляють їх на консультацію до психіатра. А в резюме (у школі — автобіографія) — чи не на трьох сторінках розписано про пройдені тренінги, прослухані семінари, застосовувані методики і т. д. і т. п. Якщо від вашого рівня професіоналізму не залежить життя людей, чому б не прикрасити.

Коли вас просять позичити гроші

Гроші — часта причина сварок. Тому, якщо це не життєво необхідно, краще гроші не позичати, особливо великі суми. Краще друзів не втрачати. Гроші легше заробити, ніж знайти друзів.

Останні новини:  Які типи чоловіків зовсім не приваблюють жінок

На питання господарів будинку, чи сподобалося вам у гостях (чи на весіллі, чи якомусь іншому заході)

Звичайно ж, сподобалося. Адже для вас старалися. По-іншому не може й бути. Звичайно ж, ви можете бути чимось незадоволені, але не всім. І адже вам не хочеться образити інших. Це було свято для них, а ви хочете залишити неприємний осад.




У відповідь на його запитання, скільки у вас було до нього

Це так, на пожежний випадок. Всяке в житті буває. Від того, що ви приховаєте деякі факти, нікому погано не буде. А якщо ви думаєте, що буде вам погано, тоді подумайте про нього. Як буде краще йому? Яку правду хотілося б йому знати? Наскільки буде добре йому, настільки буде добре і вам. Ви ж не хочете сказати, що можете відчувати себе щасливою, коли вашого коханого щось турбує.

Останні новини:  Чому в одних гроші водяться, а іншим не щастить

На питання податкової інспекції: «Скільки ви заробили?»

Звичайно, якщо це не вилізе вам боком або тюремним терміном, або, в кращому випадку, штрафом. Але, як кажуть, від тюрми та суми не зарікайся. Десять разів подумайте та один раз зробіть. Це серйозно.

На питання чоловіка: «Кохана, скільки коштує твоя нова сумочка?»

Дізнавшись правду, чоловік може, в кращому випадку, не зрозуміти, а в гіршому — не витримати. І в нього станеться серцевий напад. Краще побережіть чоловіка, він у вас один.

Мабуть, ви зможете знайти ще десяток ситуацій, коли краще маленька неправда, ніж гірка правда. Тепер вам залишається відповісти на одвічне питання: «Брехати або не брехати?». Поділіться міркуваннями з цього приводу.

Бажаємо вам якомога менше ситуацій, в яких доводиться брехати іншим!


glamour.kyiv.ua