Реактивний літак EA-18G Growler ВМС США вперше збив повітряну ціль

19.07.2024   00:08    45

Реактивний літак радіоелектронної боротьби (РЕБ) EA-18G Growler ВМС США вперше збив повітряну ціль у рамках бойового розгортання військового корабля Dwight D. Eisenhower’s біля берегів Ємену. Ймовірно, це був безпілотник хуситів, пише The War Zone.

Зазначається, що нещодавно вся авіаносна ударна група повернулася з тривалого дев’ятимісячного розгортання, під час якого було випущено сотні різних ракет та інших боєприпасів по цілях хуситів у Червоному морі та навколо нього, а також на березі Ємену.

Останні новини:  Країни Балтії та Польща закликали відмовитися від скрапленого газу з РФ

Вказується, що підтвердження знищення дрона та інших успішних ударів EA-18G Growler помітні на опублікованих 14 липня в соціальних мережах кадрах.

“Що стосується тієї зброї, яку EA-18G використовував для ураження в повітрі, наразі існує тільки один варіант, доступний військово-морським силам, – вдосконалена ракета середнього радіусу дії AIM-120 (AMRAAM), – ідеться в публікації. – Військово-морський флот також підтримав роботу з інтеграції AIM-9X в EA-18G, але наразі це залишається ексклюзивною оперативною можливістю Growler на службі Королівських ВПС Австралії”.

У Defence Express зазначили, що герой цього епізоду належить до 130-ї ескадрильї радіоелектронної боротьби, також відомої як Zappers, і вони стали першими в історії ВМС, здобувши перемогу над супротивником у повітрі на літаку РЕБ EA-18G Growler.

Як заявив Командер Карл Еллсворт, це було досить складне розгортання “з комбінацією багатьох розширень, обмеженими можливостями для відпочинку та відновлення і справжнім боєм”, назвавши це розгортання “найдинамічнішим дійством на морі з часів Другої світової війни”. Він зазначив, що їхня ескадрилья працювала “серед неймовірно складних обставин”.

Останні новини:  США наступного тижня оголосять про новий пакет військової допомоги для України

EA-18G Growler – що відомо про літак

EA-18 EA-18 Growler – палубний літак радіоелектронної боротьби ВМС США.

Він розроблений фірмою Boeing на базі винищувача F/A-18F Super Hornet та призначений для заміни на флоті застарілих EA-6B Prowler.

Перший політ здійснив 15 серпня 2006 року. Серійне виробництво розпочато в 2007 році.


uapress.kyiv.ua

Останні новини:  Російським вченим закриють доступ до адронного колайдера