Трамп пропонує іноземним студентам-випускникам в США давати автоматичні “ґрінкарти”

24.06.2024   07:12    49

Експрезидент США Дональд Трамп, який нещодавно погрожував “відрізати” допомогу Україні, запропонував автоматично надавати посвідку на постійне проживання іноземним студентам, які закінчили американську університети. Він наголошує, що таким чином в країні залишатимуться найбільш “геніальні люди”, повідомляє NewsWeek.

“Вони повинні автоматично отримувати як частину свого диплома “зелену карту”, щоб мати можливість залишитися в цій країні”, – сказав Трамп.

Як відомо “зелена карта” є посвідкою на проживання, яка гарантує власнику право легально перебувати та працювати у США та дає перспективу отримання громадянства.

Останні новини:  В Ізраїлі прокоментували вибухи пейджерів у «Хезболли»

Водночас Трамп не уточнив, чи готовий він надавати таку посвідку тим студентам, які потрапили на територію країни нелегально або допустили протермінування своїх віз, чи лише тим, чиє перебування у Штатах законне.

“Не знаючи подробиць цієї цього рішення, неможливо оцінити, скільки людей могли б претендувати на “зелену карту” за такою програмою. Але щоб отримати загальне уявлення, у 2022 році було 5,8 мільйона студентів-мігрантів, які навчалися у вищих навчальних закладах США, що становить 32% всіх студентів”, – зазначило видання.

Останні новини:  РФ готує диверсійні атаки на порти і судноплавні компанії ЄС, -  Bloomberg

Зазначимо, раніше американський експрезидент виступав за те, щоб скасувати лотереї “зеленої карти”.

Інші заяви Трампа – що цікаво почитати

Як писав , нещодавно Трамп відзначився новою заявою про Україну і НАТО. Він вважає, що вторгнення Росії спровокували наміри України приєднатися до Альянсу.

“Я вже 20 років чую, що, якщо Україна піде в НАТО, це буде реальною проблемою для Росії. Я чув це довгий час. Я думаю, що саме тому ця війна почалася… Байден постійно говорив неправильні речі, і одна з них: він сказав, що Україна піде в НАТО… Коли я чув, як він говорить, я думав: цей хлопець почне війну”, – заявив колишній президент США.

Останні новини:  Україні негласно дозволять бити далекобійними ракетами по РФ, – The Times


uapress.kyiv.ua