Археологи виявили давньоримські артефакти у храмі Геркулеса

18.06.2024   11:30    35

Під час дослідження храму Геркулеса в місті Остія Антика археологи натрапили на колекцію давньоримських артефактів, що мають стосунок для ритуальних бенкетів. Місто знаходиться у гирлі Тібру. Свого часу він був головним портом Риму, пише Heritage Daily.

Під час обстеження замку археологи виявили велику криницю. Після осушення колодязя у їхньому розпорядженні виявилася колекція предметів І-ІІ століть. У колодязі були обгорілі кістки свиней, фрагменти мармуру, скляні ємності, світильники, мініатюри та різноманітна кераміка. Археологи вважають, що ці предмети мають відношення до ритуальних бенкетів, які проводилися в храмі.

Останні новини:  Українські науковці показали скіфські прикраси із зображенням битви Геракла з левом

У Мінкультури з цього приводу зазначили, що обгоріли кістки у колодязі вказують на те, що тварин у святилище приносили в жертву. Наявність у колодязі обпаленої кераміки доводить, що м’ясо для бенкетів на честь божества готували просто у замку. Після завершення ритуалів рештки страв викидалися в колодязь.

Зроблене археологами відкриття дозволяє отримати уявлення про соціальні та релігійні практики древніх римлян. Крім цього, воно доводить, що у культі Геракла ритуальним трапезам надавалося велике значення. Храм божества грав роль центру релігійних обрядів та громадських зборів.

Останні новини:  Стало відомо, чому коти ненавидять закриті двері: розбиралися науковці