Байден окреслив негативні сценарії для США в разі обрання Трампа

17.06.2024   20:41    51

 Президент США Джо Байден окреслив різко негативні сценарії, котрі очікують країну в разі, якщо до Білого дому знову прийде Дональд Трамп.

З відповідною заявою він виступив напередодні під час виборчого фандрайзингового заходу в Каліфорнії за участі голлівудських зірок і експрезидента Обами, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Інституції мають значення. Те, що (Трамп – ред.) зробив 6 січня – і тепер він буквально каже, що в разі його перемоги буде кровопролиття – це обурливо. Те, про що він говорить, є обурливим», — наголосив Байден.

Останні новини:  Науседа закликав наділити ООН повноваженнями зупинити Росію

Крім того, він попередив, що в разі повернення до Білого дому Трампа упродовж наступних чотирьох років зможе призначити ще більше консервативних суддів до Верховного суду, де зараз і так непропорційний баланс між демократами й республіканцями — три до шести.

«Верховний суд ніколи не був таким безпорадним, як сьогодні», — сказав Байден, зокрема, у контексті рішення щодо заборони абортів.

Останні новини:  Пісторіус розповів, чому поразка України буде “дуже дорогою” для Європи

Перша леді доктор Джилл Байден, яка також виступала на заході, наголосила, що її чоловік «шанує верховенство права та не намагається підкорити його власній волі, а також об’єднує світ для боротьби за демократію та свободу». Говорячи про небезпеку другого терміну Трампа, вона вказала, що той прагне «абсолютної влади» та уникнення відповідальності за свої злочини — і навіть не приховує цього. А ще Трамп прагне знищити демократичні гарантії, які стоять на його шляху, додала перша леді США.

Фото: Wade Vandervort

Останні новини:  У Британії зробили прогнози щодо термінів завершення війни в Україні


news-xl.net