Росіяни “нагріли” китайську державну компанію на $20 мільйонів, – Bloomberg

14.06.2024   18:21    41

Китайська державна компанія зазнала збитків на $20 мільйонів через шахрайство з боку російських партнерів. Замовлена фірмою з Китаю партія міді просто зникла.

Про це пише Bloomberg. Зазначається, що компанія Wuchan Zhongda Group Co., обсяг продажів якої у 2023 році склав 580 мільярдів юанів (80 мільярдів доларів США), купила 2 000 тонн рафінованої міді у російського металургійного заводу. Замовлення мало бути доставлене минулого місяця. Проте, як стверджують джерела видання, воно так і не дійшло до порту.

Останні новини:  Заборона Заходу на удари вглиб Росії робить F-16 менш ефективними, – BI

Замість цього, метал був зареєстрований як набагато дешевший граніт і, ймовірно, опинився в Туреччині, згідно з записами судноплавної компанії, яка обробляла партію. Співробітники китайської компанії відвідали Росію, щоб розслідувати те, що сталося, однак вони не змогли визначити, де саме знаходиться вищезгаданий металургійний завод.

Компанія Wuchan Zhongda, що базується у східній провінції Чжецзян, відмовилася від коментарів. І хоча цей епізод навряд чи матиме глобальні наслідки, він є останнім ударом по міжнародній торгівлі металами та її репутації.

Останні новини:  Ізраїльський “пейджер-джихад” проти Хезболли матиме наслідки для всього світу, – Politico

Співпраця Китаю і Росії

Китайські банки створюють дедалі більше проблем російським імпортерам. Тепер, щоб прийняти товар через треті країни, необхідне підтвердження, що він не піде в Росію. І ці нововведення порушують популярну схему проведення платежів за поставки продукції в Росію через так звані “дружні” країни.

Раніше ЗМІ повідомляли, що спроби Москви укласти з Китаєм велику угоду щодо будівництва газопроводу “Сила Сибіру-2” зайшли в глухий кут. Причиною стали необґрунтовані, на думку Кремля, вимоги Пекіна щодо ціни та обсягів поставок.

Останні новини:  Генасамблея ООН ухвалила Пакт майбутнього попри заперечення Росії


uapress.kyiv.ua