НАТО створить посаду спеціального представника в Україні

09.06.2024   06:17    38

НАТО планує створити нову посаду для спеціального представника в Україні

Питання про те, коли і чи взагалі запрошувати Україну до НАТО досі залишається гострою темою серед офіційних осіб Альянсу.НАТО створить посаду спеціального представника в Україні

Північноатлантичний Альянс (НАТО) створить посаду спеціального представника в Україні. Про це у п’ятницю, 7 червня, пише американський журнал Foreign Policy.

За інформацією джерел видання, такий представник буде знаходитися у Києві, оскільки НАТО планує збільшити свої довгострокові зобов’язання перед Україною на тлі війни з Росією.

Останні новини:  Трамп заявив, що якщо він програє, то винні в цьому будуть американські євреї

«Ідею поки обговорюють і мають оприлюднити її на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні», — вказує видання.

Цей представник координуватиме підтримку України від Альянсу, включно з потоками військової допомоги з різних західних країн.

«Ми шукаємо шляхи інституціоналізації частини двосторонньої підтримки, яка надходить до України, і введення її в НАТО, щоб забезпечити більшу узгодженість цієї допомоги та адекватний розподіл тягаря між Альянсом у нашій колективній підтримці України», — заявила посол США в НАТО Джуліанна Сміт.

У той же час, низка країн Альянсу виступає проти цієї ідеї. На їх думку, створення такої посади в Києві швидше нагадує «втішний приз» у той час як Україна чекає на повноцінне членство в організації.

Останні новини:  Президент Ірану заявив, що «не схвалює» російську агресію проти України


korrespondent.net