Експерт: три помилки під час сніданку псують здоров’я та фігуру

06.05.2024   11:31    439

Дуже багато людей роблять під час сніданку ці три помилки, псуючи своє здоров’я і фігуру, констатує австралійська експертка в питаннях харчування Сьюзі Баррелл.

Сніданок починається занадто пізно. За словами Баррелл, для підтримки стрункої фігури корисніше снідати рано – це краще, якщо мати на увазі активність метаболізму. Експертка заявила, що період з дев’ятої до десятої ранку є не найбільш підходящим часом для першого прийому їжі за день.

Останні новини:  Онколог назвав категорію людей, які найменше схильні до раку

Недооцінюється калорійність кави. Барелл каже, що найчастіше люди вважають за краще пити не каву, а кавові напої – наприклад, латте макіато або капучіно. Але такі напої, що складаються з різних компонентів, включаючи молоко, вершки, цукор або інші варіанти підсолоджувачів, містять досить багато калорій. “Чесний” кава з перемелених зерен і води може діяти як активатор обміну речовин, але зазначені види пиття на його основі даними якістю точно не володіють – навпаки, захопленість ними сприяє набору ваги.

Останні новини:  Названа причина, через яку борошняні продукти можуть бути небезпечні

Організм не отримує достатньо білка. Сьюзі Баррелл рекомендує їсти вранці продукти, що містять білок. Страви з високим вмістом вуглеводів, такі як тости або мюслі-пластівці, не наситять організм до обіду – вони сприяють коливанням рівня цукру в крові, через які виникає сильний голод, підвищений апетит.

Останні новини:  Італійські вчені перерахували захворювання, при яких протипоказано вживати гранат

“Переконайтеся, що на сніданок ви з’їдаєте не менше двадцяти грамів білка. Хорошим вибором будуть, наприклад, два яйця, грецький йогурт або протеїновий коктейль”, – дала пораду експертка з харчування.