ЗМІ назвали найбільших приватних донорів ЗСУ в Україні

24.04.2024   15:08    649
ЗМІ назвали найбільших приватних донорів ЗСУ в Україні

Фото: пресслужба Метінвесту

В Україні народилася індустрія defence tech – виробництво необхідної для фронту продукції


Великі українські бізнес-групи задонатили на допомогу Збройним силам та на гуманітарну допомогу 58,5 млрд грн. Найбільше – бізнеси Ахметова, Пінчука та фонди Порошенка.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну і станом на квітень 2024 року великі українські бізнес-групи задонатили на допомогу Збройним силам та на гуманітарну допомогу 58,5 млрд грн.Такі підрахунки наводить видання NV Бізнес з відсилкою на дані 55 приватних компаній, що зголосилися надати таку інформацію.

Останні новини:  До Ради внесли законопроєкт, який передбачає суттєве підвищення акцизів на пальне та алкоголь

За даними видання, найбільше донатила компанія SCM Ріната Ахметова – 8 млрд грн. На другому місці – бізнес та фонди Віктора Пінчука із цифрою у 5,77 млрд грн. Третій – фонд Петра Порошенка з 4,7 млрд грн допомоги. На четвертій позиції Нова пошта з 2,9 млрд грн.



При цьому видання зауважило, що допомога бізнесів не обмежується лише фінансами – компанії також займаються виробництвом необхідної фронту продукції. Зокрема, наводиться приклад холдингу SCM, який виробляє фортифікаційні споруди, захист для танків, макети військової техніки та інше.

Останні новини:  До Ради внесли законопроєкт, який передбачає суттєве підвищення акцизів на пальне та алкоголь

Автори дослідження додають, що наразі на потреби країни донатять також тисячі малих та середніх бізнесів – безпосередньо до підрозділів ЗСУ чи локальних фондів, і всі ці внески підрахувати неможливо.




korrespondent.net