Ізраїль не визначився з відповіддю на атаку Ірану - ЗМІ

15.04.2024   11:00    703
Ізраїль не визначився з відповіддю на атаку Ірану - ЗМІ

Фото: Getty Images

Ізраїльське ППО спрацювало на відмінно

Ізраїль намагається з’ясувати, чи зможе він в обмін на стриманість досягти якогось “стратегічного пакту” зі США проти Ірану, без необхідності брати на себе зобов’язання з палестинського питання.

Після кількагодинної дискусії військовий кабінет Ізраїлю так і не вирішив, як і коли відповісти на масовану атаку Ірану за участю ракет і безпілотників, що сталася в ніч на неділю, повідомляє The Times of Israel із посиланням на ізраїльські ЗМІ.


За повідомленням 12-го каналу новин, міністри призупинили обговорення, так і не прийнявши рішення, хоча очікується, що вони зберуться знову в найближчому майбутньому.



За повідомленнями численних івритських ЗМІ, міністр військового кабінету Бенні Ганц і його колега з партії Національна єдність Гаді Айзенкот, спостерігач у військовому кабінеті, запропонували завдати удару у відповідь по Ірану.

Останні новини:  В Індонезії аварійно сів літак: загорівся двигун

Проти цієї пропозиції рішуче виступили міністр оборони Йоав Галант, начальник ЦАХАЛу Герці Халеві та інші, частково через складність одночасних дій, коли ЦАХАЛ був зосереджений на перехопленні іранських ракет і безпілотників, повідомляє 12-й канал новин.

Згодом, коли успіх ізраїльських систем ППО став очевидним і стало зрозуміло, що іранський наступ завдав незначної шкоди, а також після розмови президента США Джо Байдена з прем’єром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу, ідея негайної ізраїльської відповіді була відкинута, повідомляють 12-й і 13-й канали.



Позиція самого Нетаньягу в дискусіях про терміни і характер ізраїльської відповіді не є чіткою.

Останні новини:  Нідерландські партії досягли домовленостей щодо нового уряду

У повідомленні 12-го каналу, джерело якого не вказане, стверджується, що США не намагалися накласти вето на будь-яку ізраїльську відповідь, але заявили Ізраїлю, що вони повинні знати заздалегідь і координувати свою реакцію на будь-яку таку відповідь. США публічно дали зрозуміти, що не братимуть участі в жодних діях Ізраїлю у відповідь.

12-й канал також стверджує, що Ізраїль намагається з’ясувати, чи зможе він в обмін на стриманість досягти якогось “стратегічного пакту” зі США проти Ірану, без необхідності брати на себе зобов’язання з палестинського питання.

Останні новини:  Замах на прем’єра Словаччини: як реагує світ

В Армії оборони Ізраїлю повідомили, що Іран та проіранські сили у регіоні під час атаки 13-14 квітня випустили по Ізраїлю понад 300 повітряних цілей, з яких близько 170 складали ударні безпілотники, понад 30 – крилаті ракети і 120 – балістичні, майже усі їх збили.

korrespondent.net