Зображає архієпископа Тріру: пошуковець знайшов золоту монету XV століття

Вчора,   19:30    134

Неподалік від Кам’янця-Поморського Польський пошуковець знайшов золоту монету, яка походить із Німеччини. На знахідці зображено Отто фон Цигенгайна — архієпископа Тріру.

Поблизу Кам’янця-Поморського в Західному Помор’ї, Польща, нещодавно виявили середньовічний рейнський гульден. Золоту монету знайшов член Асоціації пошуковців Святого Кордули за допомогою металошукача, пише Heritage Daily.

 

Артефакт, заглиблений всього на 10 см під поверхнею, ідентифікували як рейнський гульден — золота монета, що широко використовувалася в регіоні Рейнської області в XIV-XV століттях.

Останні новини:  Вчені випадково знайшли цінну статую римського чиновника

На аверсі монети зображено Отто фон Цигенгайна, видатного діяча Священної Римської імперії, який був архієпископом і курфюрстом Тріра у 1419-1430 роках. Він зображений в урочистому вбранні, тримає в руках патерицю і благословляє, а латинський напис «OTTONIS ARCPI»TR» ідентифікує його як архієпископа Тріра.

На зворотному боці геральдичний щит, що представляє архієпископство Тріра, оточений написом «MOnETA-nova-AVREA-OVEN», що означає «Нова золота монета Оффенбаха». Ця рідкісна знахідка вказує на історичну роль регіону як ключового гравця в середньовічній європейській торгівлі, і монета, ймовірно, потрапила до Помор’я через комерційний обмін. Рейнські гульдени були важливим елементом німецької грошової системи, що широко використовувався по всій Європі, зокрема в таких країнах, як Богемія, Угорщина та Франція.

Останні новини:  В Індії знайшли гігантський череп доісторичного слона

Цей гульден став третьою золотою монетою, що поповнила колекцію Кам’янського музею історії землі, після знахідки золотої монети 1794 року і золотого дуката 1777 року.