Зміни законодавства призвели до уповільнення ринку вживаних авто в Україні

Вчора,   20:34    392


Зміни законодавства призвели до уповільнення ринку вживаних авто в Україні

Як вже стало відомо, з 1 жовтня уряд змінив правила щодо комісійної торгівлі транспортними засобами. Найбільша новація стосується боротьби з навмисним заниженням оціночної вартості автомобілів, що дозволяло торговельним організаціям платити менші податки, через що бюджет втрачав чималі суми. Тепер це вдарило по тих, хто продавав більше двох авто за рік. Вони більше не можуть писати у документах, що авто коштує 50 чи 100 тисяч гривень, аби з цієї суми сплатити податок, адже тепер у ТСЦ вимагають вказувати реальну вартість авто і сплачувати податок саме з неї.

Останні новини:  Aston Martin підготував особливий DB12 на честь фільму про Бонда (Відео)

Що ще відомо про зміну законодавства

За словами продавців вживаних авто, “на ринку паніка”. Ніхто не поспішає продавати, бо не хочуть платити податки з реальної вартості машин. Навіть ті торговельні організації, що раніше допомагали “знижувати” податки, більше не оформлюють угоди на умовні 5 чи 10 тисяч гривень.

Зараз угоди оформлюють лише ті, хто продає своє перше авто за рік. Ті ж, хто продає більше, перебувають у невизначеності, адже нові правила вимагають платити податок з реальної або близької до неї вартості автомобіля.

Останні новини:  Toyota Camry очолила рейтинг найбільш смертоносних автомобілів

Фактично, Кабмін вирішив навчити українців платити податки з продажу авто. Оцінку вартості роблять експерти МВС або уповноважені оцінювачі, які керуються спеціальним «Бюлетенем автотоварознавця». Вони визначають “ринкову вартість” авто з урахуванням пробігу, стану, наявності пошкоджень та інших факторів.

Чи знайдуть перекупи нові лазівки у законодавстві або ж таки почнуть платити податки, як слід? Поки відповіді на це питання немає.

Останні новини:  Названо найпопулярніші у світі кросовери: хто очолив ТОП-10


uamotors.com.ua