Як збити вершки, щоб не перетворити продукт на масло

Сьогодні,   19:31    152

 

Збиті вершки – смачний та обов’язковий компонент багатьох страв. З них роблять крем для тортів і капкейків, додають у гарячий шоколад або каву і використовують як прикрасу для всіляких десертів. Проте не всі господині, особливо ті, яким довелося зіткнутися із збиванням вершків уперше, роблять це правильно.

Щоб не зіпсувати продукт і довести його до необхідної консистенції, підготуйте заздалегідь всі необхідні складові цього процесу.

Останні новини:  Просто додаю це у борошно, щоб вареники завжди виходили ідеальними

Для цього знадобиться:

  • вершки (жирністю від 30% та вище);
  • цукор (краще цукрова пудра);
  • холодне місце (підійде звичайний холодильник);
  • міксер (пригодиться будь-який агрегат).

Особливості

Все, з чим стикаються вершки, має бути холодним. Для цього в холодильник слід помістити не тільки сам продукт, але і ємність, в якій ви будете його збивати, і навіть віночок міксера.

Останні новини:  Пиріг з ревенем на пісочному тісті

Охолоджені вершки вилийте у склянку. Починати збивати масу слід з невеликих обертів, лише поступово збільшуючи швидкість до максимуму.

При цьому безперервно стежте за поверхнею вершків – як тільки на ній з’являтимуться сліди від віночка, а самі вершки збільшаться в обсязі і придбають повітряну структуру, значить, час вимикати прилад.

Останні новини:  В сезон полуниці готую його 3 рази на тиждень

Робити це слід не відразу – поступово знижуйте швидкість збивання. У цей момент можна додати до вершків цукор або цукрову пудру.


glamour.kyiv.ua