У понеділок Рада Безпеки ООН збереться на спеціальне засідання для обговорення безпекової ситуації в Україні, зокрема, зосереджуючи увагу на військовій підтримці Росії з боку Північної Кореї, Ірану та Китаю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу з Нью-Йорка, ініціаторами засідання виступили Сполучені Штати та Словенія після попередніх консультацій з українськими дипломатами.

Останні новини:  Президент Сербії зателефонував до путіна та подякував за дешевий газ

Від секретаріату ООН на засіданні виступить помічник Генерального секретаря з питань Європи, Центральної Азії, а також Північної і Південної Америки Мирослав Єнча. Члени Ради також планують обговорити “План перемоги” Володимира Зеленського. Засідання стартує о 15:00 за східним часом США (22:00 за київським часом).

Останні новини:  Airbus звільняє тисячі працівників: криза в аерокосмічній промисловості Європи

Водночас стало відомо, що Росія готує неформальну зустріч за формулою Аррії 25 жовтня, аби з пропагандистською метою обговорити “злочини ЗСУ проти цивільного населення” в Курській області.

Також російська делегація подала запит на проведення чергового засідання Радбезу 31 жовтня з метою “засудження” військової допомоги Україні з боку західних партнерів.

Останні новини:  Ілон Маск обіцяє роздавати по $1 млн на день за підпис петиції: новий хід на підтримку Трампа


expert.in.ua