Вчені впіймали сигнал від нелюдського розуму у нашій галактиці

Сьогодні,   07:30    766

Британський професор Саймон Голланд, заявив, що одразу дві суперницькі групи астрономів виявили ознаки існування позаземних цивілізацій у нашій галактиці Чумацький Шлях, пише Успіх in UA.

Йдеться про п’ятигодинний сплеск радіохвиль, що виходили з району Проксими Центавра – зірки за 4,2 світлових років від Землі.

За словами дослідника, він отримав дані від джерела в проєкті Breakthrough Listen – приватній ініціативі, спрямованій на пошук існування позаземного розуму, повідомляє sat.net.

Останні новини:  Її доля була невідома 80 років: знайдено зниклу британську субмарину часів Другої світової

Професор Голланд вважає, що автори відкриття оголосять про сенсацію протягом наступного місяця. Він стверджує, що астрономи з Оксфордського університету мають докази інопланетних передач техногенного походження.

Команда вчених з Оксфорда підтвердила, що аналізує дані, але не назвала ймовірне джерело його походження.

Вчений додав, що китайські фахівці можуть обійти своїх британських колег і першими пред’явити свідчення існування інопланетних цивілізацій, оскільки їм, імовірно, відомі координати цільового об’єкта під назвою BLC-1.

Останні новини:  Сонце досягло свого піку активності: настає період сонячного максимуму

Саймон Голланд уточнив, що якою б не була справжня природа передач з BLC-1, їхній характер не схожий на жодне відоме космічне явище або феномен.

За минулі десятиліття вивчення космосу астрономи неодноразово приймали різні природні феномени за сигнали прибульців. Наприклад, під час відкриття пульсарів (нейтронних зір, що швидко обертаються) їх каталогізували як «об’єкти LGM», тобто «об’єкти маленьких зелених чоловічків».

Останні новини:  Вчені NASA оголосили про початок періоду максимальної активності Сонця

А виявлений 1971 року «Wow!»-сигнал із високою часткою ймовірності виявився випромінюванням природного лазера.