Вчені розгублені: з глибин Атлантики пробилась нова речовина, що дуже добре горить

Вчора,   18:30    1281

Канадські науковці активно досліджують невідому субстанцію, але поки що можуть лише спростовувати хибні припущення, не розкриваючи всієї правди.

Глибини Атлантики здавна приховують таємниці й нещодавно побільшало на одну. До берегів Ньюфаундленду (Канада) прибило загадкову білу субстанцію — слизьку зовні, тверду та пористу всередині та напрочуд горючу. Увагу громадськості до цих згустків привернув допис у групі «Пляжники Ньюфаундленду та Лабрадору» у Facebook.

Останні новини:  Вчені виявили простий спосіб комунікації з котами

Знахідка, виявлена на пляжах східної канадської провінції, спантеличила як місцевих мешканців, так і науковців. Фотографію речовини розмістив у мережі Філіп Грейс, порівнявши її з тістом, що використовується для приготування тутонів — ньюфаундлендських делікатесів.

У коментарях під дописом люди почали висувати найрізноманітніші версії, що це насправді може бути: парафін, морська губка, пліснява чи, можливо амбра. Однак жодне з цих версій так і не підтвердилась.

Останні новини:  У Японії тестують технологію для отримання сонячної енергії з космосу У Японії тестують технологію для отримання сонячної енергії з космосу
Невідома науці речовина, що відмінно горить, що це може бути, версії місцевих жителів та науковці Fullscreen
Фотографію речовини розмістив у мережі Філіп Грейс
Фото: Facebook | Philip Grace

«Я прожив тут 67 років й ніколи не бачив нічого подібного. До нас прислали берегову охорону. За словами фахівців, 46 км берегової лінії засмічено цією субстанцією, і вони не знають, що це таке», — розповідає місцевий житель МакГрат.




Чоловік припускає, що речовину могли скинути з кораблів, які прямують на нафтопереробний завод «Come By Chance», що знаходиться за 80 кілометрів на північ від бухти Патріка.

Останні новини:  Колообіг води в природі вийшов з рівноваги вперше в історії людства

Журналісти видання The Guardian зазначають, що канадські науковці досліджують невідому субстанцію, але поки що лишень спростовують хибні припущення, не розкриваючи всієї правди. На комплексний аналіз й тестування, за їхніми словами, підуть місяці.

Невідома науці речовина, що відмінно горить, що це може бути, версії місцевих жителів та науковці Fullscreen