В Україні оновили вікові обмеження для водіїв: кого торкнеться нововведення

Вчора,   21:00    913

 

В Україні затвердили вікові обмеження для водіїв різних категорій транспортних засобів. Міністерство внутрішніх справ нагадало, що доступ до керування транспортом залежить від віку особи, повідомляє ХВИЛЯ.

Згідно з інформацією Головного сервісного центру МВС, для забезпечення безпеки на дорогах в Україні встановлено вікові пороги для водіїв. Особи, які досягли 16 років, можуть складати іспити на отримання прав категорії “А” для керування мотоциклами, скутерами та мопедами (категорія “А1”).

Останні новини:  У Європі хочуть заборонити продаж Tesla Cybertruck

Для водіїв легкових автомобілів (категорія “В”) та вантажівок до 7,5 тонн (категорія “С”) встановлено мінімальний вік 18 років. З 19 років дозволяється керування транспортними засобами з важкими причепами (категорії “ВЕ” і “СЕ”).

Найвищий віковий поріг у 21 рік стосується водіїв автобусів та мікроавтобусів (категорія “D”), які перевозять більше 8 пасажирів.

Ці обмеження введені для підвищення безпеки на дорогах, щоб за кермом перебували відповідальні особи з достатнім рівнем зрілості та здатністю приймати правильні рішення в складних ситуаціях.

Останні новини:  У Європі хочуть заборонити продаж Tesla Cybertruck через травмонебезпечний дизайн


mmr.net.ua