В аптеках Росії зникли популярні антибіотики

Сьогодні,   17:45    236

В аптеках Росії зникли популярні антибіотики

Фото: Getty Images (ілюстративне фото)

У Росії зникають популярні антибіотики

Зниклі з аптек у низці російських регіонів антибіотики відомі давно та успішно застосовуються для лікування різних інфекційних захворювань.

У низці регіонів Росії виник дефіцит антибіотиків, таких як рокситроміцин, еритроміцин, кларитроміцин і азитроміцин. Відсутність ліків спостерігається зокрема в аптеках Дагестану, Чечні, та інших регіонах. Про це пишуть росЗМІ у понеділок, 14 жовтня.

Не менш ніж у 25 регіонах Росії з аптечних полиць зникли препарати, що містять діючу речовину рокситроміцин. У 12 регіонах не виявилося ліків, у складі яких міститься еритроміцин, у шести – немає кларитроміцину, а у п’яти — азитроміцину.

Останні новини:  Мирні переговори з Росією: Forbes розповів про приховані плани Путіна щодо припинення вогню в Україні

Зокрема всіх чотирьох ліків немає в аптечних мережах Дагестану, Чечні, Кабардино-Балкарії, Карачаєво-Черкесії. Також відсутні ліки і на території тимчасово окупованого Криму.

За даними аналітичної компанії RNC Pharma, за вісім місяців 2024 року в цивільний обіг було введено менше упаковок препаратів з рокситроміцином, ніж за той же період минулого року: 10,3 тис. проти 11,04 тис. За січень-серпень до аптек доставили 787,7 тис. упаковок ліків з еритроміцином, тоді як минулого року за аналогічний період — 921,6 тис.

Останні новини:  У РФ ув’язнили французького політолога за статтею про "іноагентів"

Цього року ліки з еритроміцином від російських компаній «Авва Рус» та «Біннофарм» у цивільний обіг не надходили, а ліків від індійської «Сан Фарми» та Тюменського хіміко-фармацевтичного заводу поставили вдвічі менше — 231,2 тис. упаковок проти 374, 5 тис. та 60 тис. проти 144,5 тис. відповідно.

Зниклі з аптек у низці російських регіонів антибіотики відомі давно та успішно застосовуються для лікування різних інфекційних захворювань. Ці антибіотики призначають при лікуванні ангіни чи пневмонії.

Останні новини:  Держдума РФ розгляне всеосяжне партнерство з КНДР

Також препарати широко використовуються для лікування інфекцій сечостатевої системи, шкіри та м’яких тканин. Крім того, їх призначають при хворобі Лайма.

Деякі експерти припускають, що зникнення популярних антибіотиків з регіональних аптек може бути пов’язане з логістичними труднощами.


korrespondent.net