У Внутрішній Монголії на півночі Китаю археологи розкопали гробницю династії Ляо

Сьогодні,   14:30    276

Китайські археологи провели термінові розкопки гробниці династії Ляо (907-1125) в автономному районі Внутрішня Монголія на півночі Китаю.

Про таке повідомило Інформаційне агентство Сіньхуа.

У серпні в місті Тунляо в східній частині Внутрішньої Монголії була виявлена ​​цегляна гробниця. Хоча гробниця не була пограбована, її верхня частина зазнала певних пошкоджень через просочування води з сусіднього резервуару.

Останні новини:  Китай представив скафандр для пілотованої місії на Місяць

Спільна археологічна група, до складу якої ввійшли представники обласного інституту культурних пам’яток та археології та міського бюро культурних пам’яток, негайно розпочала екстрені розкопки.

Гробниця, що складається з однієї цегляної камери зі ступінчастим переходом, має підковоподібне планування. Людина, похована у могилі була ідентифікована як чоловік середнього віку.

Останні новини:  Марсохід Curiosity серйозно пошкодив колесо

Поховальні артефакти, знайдені в гробниці, включають порцелянові миски та тарілки, глиняні глеки та горщики, а також залізні стремена, ножі, наконечники стріл і гаки.

Археологи використовували структуру гробниці та характеристики поховання, щоб датувати її.

На даний момент польові розкопки завершено, і археологічна команда займається реставрацією та збереженням культурних реліквій, а також аналізує зібрані дані.

Останні новини:  Вчені розкрили таємницю занепаду цивілізації Моче