У посадці озимої цибулі немає нічого складного

Сьогодні,   14:32    195

Озима цибуля – одна з найпопулярніших культур. Для того, аби виростити багато смачного врожаю, потрібно дотримуватись деяких правил, описаних у цій статті.

Як правильно садити озиму цибулю

Кожен городник кожної осені стикається з потребою садити цибулю. Озимі сорти цієї культури є найпопулярнішим вибором серед ймовірних овочів для посадки перед зимою. У цій статті ви дізнаєтесь про особливості осінньої посадки цибулі. Озима цибуля має особливості, які потрібно враховувати у процесі посадки. Рослина може бути пізньою та середньостиглою, але при його посадці врожай збирається на місяць раніше.

Останні новини:  Що робити з чорнобривцями після цвітіння

Як виростити озиму цибулю

Перше правило посадки озимої цибулі – це правильний вибір місця для грядки з рослиною. Ділянка має бути дуже добре освітлена, а найголовніше – закрита від сильних вітрів. За словами експертів, не можна дозволити воді застоюватись на грядці. Річ у тім, що в такому разі ви ризикуєте отримати замість врожаю цибулини, які вимокли.

Останні новини:  Як правильно підживити фіалки
Городники порадили правильний спосіб вирощування озимої цибулі для високої врожайності

Важливо також підготувати ґрунт – це друге правило. Після збору осіннього врожаю потрібно провести удобрення. На кожен квадратний метр потрібно додати від 5 до 6 кілограмів перегною або 2 склянки деревної золи. Органічну заправку ви можете замінити фосфорними або калійними підкормками. Втім, важливо не додавати у ґрунт азотні добрива.

Городники порадили правильний спосіб вирощування озимої цибулі для високої врожайностіГородники порадили правильний спосіб вирощування озимої цибулі для високої врожайності

Третє правило успішної посадки рослини – правильний посів цибулі. Його проводять у період з середини вересня й до середини жовтня, залежно від кліматичних умов конкретно вашого регіону. Рекомендована глибина – 2,5-3 сантиметри. Важливо також захистити посадки від заморозків. Аби молоді паростки перенесли холоди, потрібно використовувати щільне агроволокно.





noviydoctor.com

Останні новини:  Щосуботи боролась із бур’янами на городі: звичайна клумба звільнила мені 30 днів на рік для відпочинку