У Китаї виявлено археологічні пам'ятки неоліту та періоду правління династії Ся

Вчора,   22:30    147

Державне управління з охорони культурної спадщини КНР оприлюднило новітнє досягнення археологічних розкопок трьох поселень, що належать до неоліту та періоду правління династії Ся (2070 – 1600 рр. до н. е.).

Про це повідомило Інформаційне агентство Сіньхуа.

На робочій нараді, проведеній держуправлінням у Пекіні, поінформували, що зазначені археологічні відкриття були зроблені у провінціях Чжецзян та Цзянсу (Східний Китай) та провінції Хенань (Центральний Китай) відповідно.

Останні новини:  Справжні металісти мешкають на дні океану: новий вид губок здивував вчених

Зокрема поселення раннього та середнього періодів епохи неоліту Хуанчаодунь у провінції Чжецзян датується приблизно 9300 – 8000 років тому. На місці розкопок було знайдено тераси, кільцевий рів та рисові поля, які дають уявлення про раннє рисівниче товариство в пониззі річки Янцзи.

Стоянка Цаояньган у провінції Цзянсу, яка датується близько 7200 — 6900 років тому, вважається раннім з відомих поселень міжріччя Янцзи і Хуайхе. Тут археологи виявили понад 2800 виробів із кераміки, кістки, каменю, нефриту, дерева та черепашок, які відрізняються яскравими місцевими особливостями. За оцінками фахівців, відкриття стоянки Цаояньган заповнило прогалину в археології неоліту в цьому районі.

Останні новини:  Вчені знайшли можливе рішення для зберігання парникових газів у глибинах океану

Поселення Балицяо, як повідомляється, є найбільшим з городищ культури Ерлітоу, колись відкритих на півдні провінції Хенань. На місці розкопок виявили залишки фундаментів будівель із утрамбованої землі та жертовні ями. До знайдених артефактів також входять вироби з кераміки, нефриту та бірюзи.

Відкриття поселення Балицяо пролило світло на вивчення формування населених пунктів у період правління династії Ся та структури суспільства того часу, що є важливим проривом в археологічних дослідженнях культури епохи Ся.

Останні новини:  Учені змінили думку про життя в ранньому Всесвіті