У Бразилії знайшли скам’янілості попередників динозаврів

Сьогодні,   05:30    547

Дослідники з Бразилії виявили скам’янілість рептилії віком 237 мільйонів років, яка може бути попередником динозаврів, пише Успіх in UA.

Як стверджується дослідженні в журналі Nature, ця група, зокрема, “є основним джерелом інформації про план предків динозаврів”. Однак “спільна поява силезаврів і найдавніших динозаврів зустрічається рідко”.

Дослідники знайшли перший вид із найстаріших безсумнівних пластів динозаврів у Бразилії. Автори нового дослідження вважають, що ця скам’янілість і вивчення силезаврів можуть дати галузі нове розуміння еволюції динозаврів, і не просто будь-яких динозаврів, а “архозаврів пташиної лінії”.

Останні новини:  Prada розробив космічний скафандр для місії NASA

Нове дослідження, що стосується суперконтиненту, який існував до великого поділу на континенти, на яких ми живемо сьогодні, підтверджує, що був ідентифікований найраніший “силезавр”. І в нього були анатомічні особливості, які можуть відкрити нові можливості для розуміння цього безпрецедентного моменту в історії еволюції. У дослідженні сказано:

“Унікальне поєднання особливостей крижів і задніх кінцівок може припускати різну поведінку для цих видів, що потенційно призводить до диференціації ніш у межах одних і тих самих екосистем”.

Зазначається, що “попередники динозаврів і птерозаврів були набагато різноманітнішими, ніж передбачалося раніше”. Птерозаври, по суті, є літаючими рептиліями, які еволюціонували, щоб вміти літати. І цей вид, мабуть, дає уявлення, зокрема, про еволюцію архозаврів пташиної лінії, оскільки ця група охоплює як рептилій, так і птахів, повідомляє unian.

Силезавриди жили 30 мільйонів років тому, але Gondwanax paraisensi є найдавнішим з коли-небудь знайдених зразків і новим видом у цьому сімействі.

Останні новини:  Усе дуже просто. Вчені з’ясували, як спалити більше калорій під час ходьби

Крім захопливого відкриття, автори дослідження дійшли висновку, що “вкрай важливо розуміти їхню анатомію, біологію та еволюцію, щоб досліджувати фауністичні послідовності тріасового періоду”.




Дослідження, що стосуються ранньої еволюційної історії архозаврів пташиної лінії, зазнали значних успіхів в останні роки. Однак суперечки залишаються, особливо щодо філогенетичного положення “сілезавридів”. У той час як деякі гіпотези поміщають цих архозаврів як сестринську групу динозаврів, інші припускають, що “сілезавриди” є ранніми птахотазовими динозаврами.

Останні новини:  Вчені виявили гігантських хробаків глибоко під морським дном

Незважаючи на філогенетичні суперечки, “сілезавриди” є найважливішою групою для розуміння походження і ранньої еволюції динозаврів.