Глава Китаю Сі Цзіньпін планує відвідати Росію з 22 по 24 жовтня, і це не просто візит ввічливості. У Казані відбудеться саміт лідерів країн БРІКС, де лідер КНР планує обговорити з іншими учасниками ключові питання глобальної політики та співробітництва. Як повідомляє портал “Коментарі”, цю інформацію підтвердила прес-секретар МЗС Китаю Мао Нін, передає “Укрінформ”.

Останні новини:  Ізраїльська армія ліквідувала лідера ХАМАС Ях’я Сінвара

Мао Нін заявила, що Сі Цзіньпін планує глибокий обмін думками з лідерами країн БРІКС, зосередившись на поточній міжнародній ситуації, розвитку співпраці у межах організації та вирішенні важливих питань, які є спільними для країн-учасниць. На саміті обговорюватиметься як практична взаємодія, так і майбутнє БРІКС у контексті міжнародної геополітики.

Останні новини:  “Місць більше немає”. У німецькому місті мер заборонив прийом українських біженців


“Китай готовий розширювати співпрацю з усіма країнами-учасницями БРІКС для посилення позицій Глобального Півдня та спільного сприяння миру та стабільності у світі”, — заявила Мао Нін. Проте, як завжди, за цими словами може ховатися набагато більше, ніж здається на перший погляд.

Останні новини:  Наразі немає серйозного ризику ядерної ескалації з боку Росії - представник НАТО

Очікується, що Сі Цзіньпін проведе низку двосторонніх зустрічей під час саміту. Однією з найважливіших може стати зустріч із господарем заходу, президентом Росії Володимиром Путіним. Враховуючи нещодавні події на міжнародній арені, ця розмова може мати значні геополітичні наслідки.





expert.in.ua