Щоб прокидатися вранці повними енергії, перед сном варто робити ці речі

Сьогодні,   18:57    102

 

Час перед сном має сакральний характер. Те, що ви робите, перш ніж відправитися в ліжко, визначає якість вашого сну та енергійність, з якою ви прокинетеся на наступний ранок. Ваш день починається з попереднього вечора. Поекспериментуйте з наступними речами, перш ніж заснути.

Очистить свій розум

Кожен новий день наповнює наш розум величезним потоком думок, ідей, проблем і історій, що повторюються знову і знову.

Очистить свій розум перед сном. Дозвольте всьому цьому зникнути, тим самим позбувшись від нічних роздумів і безсоння.

Спробуйте ці прийоми:

  • Запишіть свої думки перед сном,
  • Поговоріть зі своїм партнером про те, як пройшов ваш день,
  • Подивіться якесь телешоу.

Розслабтеся

Щоб підготуватися до сну, спочатку вам потрібно трохи розслабитися. Присядьте, відпочиньте, розваліться на дивані, полежить на підлозі, умостіться на ліжку, або виберіть свій спосіб розслабитися.

В якійсь мірі розслаблення перед сном передбачає перехід розуму в спокійний стан. У всіх нас є якесь заняття, яке допомагає зняти напругу. Займіться ним перед сном.

Прийміть гарячий душ

Душ перед сном є відмінним способом розслабитися. Важливий тільки час, який ви проводите наодинці з водою, що стікає по всьому вашому тілу. Звук і рух води надають медитативний ефект, який не піддається науковому поясненню.

Останні новини:  Як швидко почистити картоплю, зварену в мундирі

Припиніть їсти перед сном

Їсти перед сном — це погана ідея. Вашому тілу потрібен відпочинок, те ж стосується і шлунка.

Одним із способів підвищити рівень енергії є встановлення щоденного «періоду голодування». Наприклад, нічого не їсти з 20.00 до 7.00. Це дає тілу достатньо часу на те, щоб відновитися і відпочити від атаки нескінченної кількості калорій, переварювання яких може тривати дуже довго. Дозвольте організму розслабитися, і відмовтеся від пізніх перекусів.

Проводите час разом з партнером

Час, проведений з коханими (або близькими людьми, якщо партнера у вас немає), це спосіб відчути зв’язок з іншою людиною перед сном.




Вдень ми проводимо дуже багато часу за телефонними розмовами та перед екраном комп’ютера, забуваючи про те, що у світі існують ще й люди. Розпитування про те, як проший чийсь день, допомагають відволіктися від себе, а це ще один спосіб очистити розум. Постарайтеся перед сном відновити контакт зі світом людей.

Останні новини:  Запам’ятайте лише одну річ, якщо хочете, щоб ваш чоловік став успішним у фінансовому плані

Заспокойте свої тривоги

Думки, повні переживань, не дадуть вам заснути, примушуючи мозок працювати. Але уві сні не можна вирішити свої проблеми. Відмінною ідеєю тут стане прийняття власних переживань і спроба заспокоїти їх до завтрашнього ранку, не придумуючи вночі ніяких планів дій.

Перед відходом до сну важливо вийти з режиму пошуку можливих рішень і переключитися на режим відпочинку.

Подумайте про все, чого ви досягли

Роздуми про успіхи допомагають заснути. Перераховуючи в думці всі свої сьогоднішні успіхи, у вас з’являється відчуття гордості, що надає сенс прожитому дню. Всі ваші битви стають виправданими, і ця думка відмінно розслаблює розум перед сном.

Кожен день ми досягаємо багатьох речей, це може допомогти вам підготуватися до завтра.

Не заходьте в соціальні мережі перед сном

Все, що потрібно для гарантованого безсоння, це прочитати якийсь випадковий коментар або порівняти свої успіхи з чужими. Коли мова заходить про соцмережі, завжди є бажання прочитати ще один пост, залишити ще один коментар, більше дізнатися про ще одного автора, прочитати ще один цікавий факт або ознайомитися з ще однією можливістю.

Останні новини:  15 творінь дизайнерів, які точно випили з фонтану вічної креативності

Відвідування соціальних мереж перед сном змушує мозок проходити мільйони миль в годину, а це пряма протилежність відпочинку. Соцмережі провокують появу думок і є джерелом величезного обсягу інформації, що надходить у мозок з великою швидкістю. Таким чином точно не можна розслабитися.

Постарайтеся відключатися від соцмережі якомога раніше, щоб знайти час розслабитися і підготуватися до майбутнього дня. Час на соцмережі знайдеться і завтра.

Будьте вдячними за якусь одну річ

Вам не потрібно прагнути до духовної гармонії й бути смиренними. Вдячність за що-небудь допомагає усвідомити, як багато у вас вже є. Щодня ви отримуєте дар — коли щось йде добре серед усіх тих речей, які йдуть погано. І цей дар є відмінною темою для міркувань.

Щодня у світі відбувається щось спеціально для вас. Що ж це? Ваша машина завелася? Хтось притримав для вас двері? Колега пригостив смачною кавою? Ви прочитали бажану книгу? Сьогодні багато чого сталося так, як було задумано, і якщо ви будете пам’ятати хоча б щось одне, то зможете підготуватися до завтрашнього дня і прокинутися повними енергії.


glamour.kyiv.ua