Сеул підтвердив відправку військ КНДР до Росії

Сьогодні,   20:34    179

Сеул підтвердив відправку військ КНДР до Росії

Фото: Getty Images

Мешканці Сеула спостерігають за військовим парадом в КНДР

Північна Корея вирішила розгорнути чотири бригади, включаючи підрозділ спецназу. Переміщення військ вже почалося.

Північна Корея відправила війська до Росії для подальшої участі у війні проти України. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву офіса президента Південної Кореї в п’ятницю, 18 жовтня.

Останні новини:  США ввели санкції проти Китаю та РФ за спільне виробництво дронів

«Північна Корея направила війська до Росії, що означає серйозну загрозу безпеці міжнародної спільноти, на яку Сеул відповість усіма доступними засобами», – йдеться у повідомленні.

Окремо розвідувальне агентство Південної Кореї заявило, що КНДР бере участь у війні в Україні та вирішила надіслати 12 тисяч солдатів, включаючи підрозділ спецназу.

Останні новини:  Британія призупинила політичні та військові контакти з Грузією

У свою чергу видання Yonhapповідомило з посиланням на свої джерела, що Північна Корея вирішила розгорнути чотири бригади, включаючи підрозділ спецназу, і що переміщення військ вже почалося.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль провів позапланову зустріч з питань безпеки з ключовими представниками розвідки, військових і національної безпеки, щоб обговорити участь північнокорейських військ у війні Росії проти України.

Останні новини:  Німеччина не надаватиме Україні далекобійних ракет

Офіс президента Південної Кореї заявив, що Сеул разом зі своїми союзниками уважно стежив за відправкою військ КНДР до Росії з початкових етапів. Однак він не надав жодної розвідувальної інформації, щоб підтвердити розгортання військ.

А керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що близько 11 тисяч військових з КНДР почнуть воювати в Україні вже в листопаді.


korrespondent.net