Саджаєте тюльпани восени: хитрощі досвідчених квітникарів

Вчора,   23:21    233

Весняна ділянка була б не такою барвистою, якби на ній не цвіли тюльпани. Ці прекрасні цибулинні рослини висаджують у саду восени, щоб навесні вони порадували нас своїми різнокольоровими квітками.

Квітникарі зі стажем розповіли, коли і як правильно садити тюльпани восени

Процедуру посадки тюльпанів варто провести бездоганно, щоб квіти були ще більш прекрасними. Дізнайтеся, на що слід звернути увагу під час посадки тюльпанів восени.

Коли садити тюльпани: не проґавте цей важливий момент

Посадку тюльпанів у саду найкраще планувати на вересень і жовтень. Теоретично це можна зробити й у листопаді, але обирати таку пізню дату досить ризиковано. Зважуйтесь на це тільки тоді, коли кліматичні умови в нашому регіоні м’які, погода сприятлива, а температура ґрунту тримається на рівні близько +10°C.

Останні новини:  Як правильно підготувати лунки при посадці озимого часнику

Посадка тюльпанів: на що слід звернути увагу

Успіх вирощування тюльпанів визначається не лише правильно обраною датою посадки. Варто звернути увагу й на кілька додаткових аспектів, найважливішим з яких є здоров’я цибулин та правильна підготовка ґрунту в тому місці, де зростатимуть ці квіти. Важлива й сама техніка посадки тюльпанів, хоча ці рослини здатні прощати дрібні помилки та недоліки, допущені під час цієї процедури. На що звернути увагу при посадці тюльпанів?

Зовнішній вигляд, запах і розмір цибулин

Вони повинні бути здоровими, тобто рівномірно забарвленими, без плям і слідів хвороб. Понюхайте цибулини – вони не повинні мати кислого або пліснявого запаху. Відсортуйте їх за розміром, щоб полегшити посадку.

Останні новини:  Досвідчені дачники розкрили “секрети” використання кавової гущі

Обробка

Перед посадкою цибулини тюльпанів слід обробити, щоб захистити їх від хвороб. Для цього їх можна занурити в покупний фунгіцид або, змочивши водою, присипати базальтовим борошном чи деревною золою.

Це мають знати всі садівники, які саджають тюльпани восени – навесні сад буятиме рясним цвітом

Місце й ґрунт

Тюльпани найкраще висаджувати на сонячних місцях і на проникному, родючому ґрунті зі слабокислим або нейтральним pH. Перед обробкою ґрунт слід розпушити.

Глибина посадки

За загальним правилом великі цибулини тюльпанів слід садити глибше, а дрібні – мілкіше. Перед цим насипте в кожну лунку по жмені компосту, щоб створити найкращі умови для зростання цих рослин. Садіть тюльпани на глибину, що втричі перевищує висоту цибулин.




Рекомендується висаджувати цибулини тюльпанів у спеціальні пластикові кошики – сітчасте дно та стінки дозволяють стікати зайвій воді, захищають цибулини від гризунів і полегшують вилучення цибулин із землі влітку.

Останні новини:  Родючість збільшиться у 2 рази: ось що потрібно розсипати на городі замість гною

Відстань між цибулинами

Дотримуйтесь інтервалу 10-15 см між дрібними цибулинами і 15-20 см між великими цибулинами.

Мульчування на зиму

Місце посадки тюльпанів рекомендується вкрити мульчею, наприклад, знекисленим торфом, корою чи соломою.


noviydoctor.com