Розумні городники обирають ці 5 сортів часника

02.10.2024   18:49    375

Ну як можна уявити український стіл без часнику? Редакція сайту «Добрі новини» знайшла для вас 5 відмінних сортів цієї городини, яка потішить і смаком, і щедрим врожаєм.

Городник назвав 5 найкращих сортів часнику для висадки у 2025

Розумні городники знають, що правильно обраний сорт часнику — це половина успіху на шляху до щедрого врожаю. Адже саме від цього залежить, наскільки великі та здорові цибулини ви отримаєте, як довго вони зберігатимуться і наскільки стійкими будуть до хвороб. Уявіть собі, що з однієї грядки можна викопати до 8 кг часнику, та ще й продати його з вигодою!

Останні новини:  Кому точно потрібно посадити глід на ділянці

Часник поділяють на дві основні групи: озимі та ярові сорти, і кожен з них має свої переваги. Озимий часник висаджують восени, приблизно за три тижні до заморозків. Якщо дотриматися технології посіву, цей сорт вкоріниться ще до перших холодів і легко перенесе навіть найсуворішу зиму, витримуючи до -22 градусів морозу.

Останні новини:  Навіщо деякі дачники розсипають соду навколо кущів і дерев
Досвідчені городники розповіли, що покласти в лунку під час посадки озимого часнику

Озимі сорти зазвичай дозрівають на кілька тижнів раніше за ярові, що робить їх чудовим варіантом для тих, хто хоче отримати врожай швидше. Що стосується вигляду — вони мають великі, привабливі цибулини, що складаються з однорідних великих зубків. Це справжня окраса будь-якого ринку. До того ж озимий часник відмінно зберігається до грудня, зберігаючи всі свої товарні якості.

Якщо ж говорити про яровий часник, то його висаджують навесні, коли земля трохи прогріється. Він не стрілкується і має одну цікаву особливість: у цибулинах багато зубчиків різного розміру і форми, які прилягають один до одного не так щільно, як у озимих сортів. Зберігатися яровий часник може до початку літа, якщо тримати його в холоді при температурі від 1 до 3 градусів.

Останні новини:  Який сидерат посіяти в теплиці після збору врожаю
Експерти розповіли, як сидерати можуть допомогти покращити врожайність часнику на грядціЕксперти розповіли, як сидерати можуть допомогти покращити врожайність часнику на грядці

Серед найкращих українських сортів часнику особливо виділяються: Харківський фіолетовий, Ювілейний Грибівка, Донецький фіолетовий, Любаша та Парус.





noviydoctor.com